banner

NIJE IM TO TREBALO

ŠVICARSKI MEDIJI OSUDILI VATRENE ZBOG SLAVLJA S THOMPSONOM: ‘Rakitić pozira s fašističkim rokerom’

Nastup kontroverznog pjevača opet je podijelio javnost

Pojavljivanje Marka Perkovića Thompsona u autobusu s Vatrenima na jučerašnjem slavlju uzburkalo je situaciju u Hrvatskoj i podijelilo javnost, a reakcije su počele stizati i iz inozemstva, gdje mediji oštro osuđuju njegovo pojavljivanje.

Pjevao na dočeku

Kontroverzni pjevač nije Vatrene pratio samo u autobusu, izašao je s njima i na pozornicu kada je autobus došao na Trg i tamo zapjevao a capella verziju svoje pjesme “Lijepa li si” koja je proteklih godina postala neslužbena himna hrvatske nogometne reprezentacije.

Nije omiljen u inozemstvu

Thompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Nizozemskoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Sloveniji, državama u kojima se ovog izvođača opisuje kao promotora neonacizma i ustaštva, pamti se njegovo pjevanje koljačke pjesme “Jasenovac i Gradiška Stara” te činjenicu da mu najveći hit započinje s ustaškim pozdravom.

Švicarski medij 20Minuten u tiskanom je izdanju objavio tekst u kojem osuđuje Ivana Rakitića zbog fotografije s Thompsonom kojeg karakteriziraju kao “fascho-rockera”.

 

Povratak na Net.hr