PRIPREME ZA SP

NIGERIJA IZABRALA TKO ĆE GLUMITI VATRENE: Super orlovi se uigravaju protiv reprezentacije predvođene zvijezdom Bayerna

Prvi suparnik Vatrenih krenuo u ozbiljne pripreme za SP

Prvi protivnik hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Rusiji, Nigerija igrat će prijateljsku utakmicu protiv Poljske 23. ožujka. Mjesto odigravanja utakmice još nije poznato, no oba saveza su potvrdila termin utakmice. Nigerija je izabrala Poljsku kao test za Hrvatsku, dok će Poljacima ogled protiv ‘Super orlova’ poslužiti kao test za ogled protiv Senegala u skupini H svjetskog prvenstva. Poljska reprezentacija bila je dio prve jakosne skupine tijekom ždrijeba za SP, a njena je najveća zvijezda sjajni napadač minhenskog Bayerna Robert Lewandowski.

Najvažnija utakmica

“Prva utakmica na svjetskom prvenstvu je iznimno važna. Hrvatska je za nas možda i najvažnija utakmica. Ako dobro otvorimo prvenstvo imamo izgleda proći skupinu,” kazao je nigerijski izbornik Gernot Rohr (64) koji smatra da su Vatreni tehnički iznimno kvalitetna ekipa:

“Hrvatska je sposobna ostvariti veliki rezultat. Ima momčad sastavljenu od igrača iz vrhunskih klubova. Hrvatski igrači su tehnički savršeni, ali i mi imamo kvalitetu. Poljska? Tražili smo protivnika koji igra slično kao i Hrvatska. Zbog toga smo izabrali Poljsku. Tražimo još jednog europskog suparnika.

‘Zanimljiv ogled’

Bivši izbornik Burkine Faso, Nigera i Gabona osvrnuo se i na hrvatske navijače.

“Hrvatska ima sjajne navijače koji uvijek dolaze u velikom broju, bit će to zanimljiv ogled.”

Utakmica između Hrvatske i Nigerije na rasporedu je 16. lipnja u Kalinjingradu.

Povratak na Net.hr