IZBORNIK NIGERIJE NAHVALIO HRVATSKU, ALI I POSLAO JASNU PORUKU: / 'Ne planiramo gledati Hrvate, nego se - boriti!'

Image
Foto: AFP

'Cijenimo Hrvatsku, ali ne planiramo gledati njezine igrače, nego igrati i boriti se'

13.6.2018.
22:57
AFP
VOYO logo

Još je malo dana ostalo do prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu protiv Nigerije u Kalinjingradu. Afrička reprezentacija ne zna za pobjedu u posljednje četiri prijateljske utakmice, ali u drugom poluvremenu protiv Engleske pokazala je da itekako može parirati igrom i jakim momčadima.

SVE O HRVATSKOJ I SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU PROČITAJTE – OVDJE.

Nigerija je izgubila od Srbije 0-2, s DR Kongom odigrala je 1-1, te je poražena od Engleske 1-2 i Češke 0-1. Iako je Hrvatska u ovoj utakmici favorit, opreza u taboru Vatrenih ne nedostaje. Afrička reprezentacija bila je najveća nepoznanica za Dalića koji misli da će zaigrati u formaciji 3-5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Nigerije, Nijemac Gernot Rohr, cijeni hrvatsku izabranu vrstu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijenimo Hrvatsku, ali ne planiramo gledati njezine igrače, nego igrati i boriti se. Hrvatska ima fantastične igrače koji igraju u najvećim europskim klubovima, ja im se divim, na papiru s tim imenima je puno bolja od nas", priznao je Rohr čije riječi prenosi portal Owngoalnigeria.com.

Rohr je to kazao na prvoj presici na SP-u, a spomenuti portal ističe kako je tom izjavom Rohr dao "nagovještaj kako će se uhvatiti u koštac s Hrvatima od kojih se očekuje da će u središnjem polju imati snagu u Modriću, Mateju Kovaviću i Ivanu Rakitiću"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Nigerije kazao je i sljedeće:

"Na papiru s imenima Hrvati su puno bolji od nas, ali ponekad na terenu, to je drugačije. Nemamo svoje velike zvijezde, ali pokušavamo zajedno igrati sa našom mladom ekipom. Divimo se ovom timu nadamo se kako ćemo se boriti. Svi su to prekrasni igrači koji igraju u najvećim timovima u Europi", rekao je Rohr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerijski mediji pišu da će Hrvatska uz Marija Mandžukića napasti zajedno s Ivanom Perišićem, Andrejom Kramaricem ili Nikolom Kalinićem i vjeruju kako mogu iznenaditi našu reprezentaciju prepunu iskustva, talenta i kvalitete. Da je Nigerija jako opasna govore i pobjede nad Poljskom 1-0 u ožujku te Argentinom 4-2 u studenom 2017. godine.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo