KAPETANU HRVATSKOG SUPARNIKA UOČI UTAKMICE OTELI OCA: / 'Rekli su mi da će ga ustrijeliti'

Image
Foto: AFP

Otmicu oca nigerijskog kapetana Obi Mikela potvrdila je tamošnja policija

3.7.2018.
14:43
AFP
VOYO logo

Samo nekoliko sati prije utakmice Nigerija-Argentina na Svjetskom prvenstvu Mikel John Obi, kapetan te afričke reprezentacije iz skupine D u kojoj je bila i Hrvatska, primio je zastrašujuću vijest – rečeno mu je da mu je otac otet i da će biti ubijen bude li otmica prijavljena.

Vijest je Mikel doznao u autobusu kojim je reprezentacija u utorak putovala prema stadionu u Sankt Peterburgu. Član obitelji javio mu je to nazvavši ga i dao mu broj telefona da nazova otmičare. Kad je to napravio rečeno mu je da mora platiti otkupninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otet drugi put

Priznao je to Mikel The Guardianu dodavši da nikome nije želio ništa govoriti jer nije htio uzrujati suigrače premda sam u tom trenutku nije znao što napraviti.

Michael Obi kidnapiran je na jugoistoku Nigerije. Policija je uspjela dogovoriti njegovo puštanje, ali Mikel kazuje da mu je otac mučen tijekom tih tjedan dana koliko je proveo u rukama otmičara. Trenutačno je, dodaje, u bolnici na liječenju. Žrtva otmice Michael Obi bio je i u kolovozu 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam dok je moj otac bio u rukama bandita. Morao sam potisnuti traumu. Saznao sam vijest četiri sata prije utakmice. Morao sam donijeti odluku jesam li mentalno spreman za igru. Bio sam zbunjen. Nisam znao što mi je činiti, ali sam znao da ne smijem iznevjeriti 180 milijuna Nigerijaca. Morao sam to staviti sa strane i nastup za zemlju na prvo mjesto. Nisam mogao ništa reći niti treneru niti ljudima u Savezu, samo je uski krug mojih prijatelja to znao", priča nigerijski nogometaš strahote s kojima se morao nositi.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Argentina's forward Lionel Messi (C) is marked by Nigeria's midfielder John Obi Mikel (L) and Nigeria's forward Ahmed Musa (R) during the Russia 2018 World Cup Group D football match between Nigeria and Argentina at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on June 26, 2018. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Prijetnje smrću

"Rečeno mi je da će mi upucati oca kažem li ikome ili prijavim njegovu otmicu. Nisam htio reći niti izborniku jer nisam htio da moja osobna stvar postane smetnja ostatku momčadi na dan tako važne utakmice. Iako sam silno želio s izbornikom razgovarati, nisam to mogao napraviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija je tu utakmicu izgubila rezultatom 1-2 golom Roje četiri minute prije kraja utakmice. Da je ostalo 1-1 išli bi u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo