IZBORNIK DALIĆ PRIPREMA SE ZA SP I PORUČUJE IGRAČIMA: / 'Moram gledati što je najbolje za mene'

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Dalić je izrazio nadu i da će reprezentacija uskoro stići na Poljud

13.2.2018.
21:36
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je u Splitu predavanje trenerima. Tema je bila priprema Vatrenih za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a okupljenih koji su ga slušali više od dvije stotine, prenose Sportske novosti.

Hrvatska će na Mundijalu kojem je od 14. lipnja do 15. srpnja domaćin Rusija igrati u skupini D u koju je smještena s reprezentacijama Argentine, Islanda i Nigerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve će biti spremno

"Do Rusije je još četiri mjeseca, ima još vremena, sve će biti spremno. Na tome radimo, obilazim igrače i gledam utakmice. Ono što je najvažnije je da svi igrači budu zdravi i spremni. Ako je to tako, onda nemamo razloga za zabrinutost", kaže Dalić koji se još jednom osvrnuo na suparnike iz grupe:

"Mi smo uvijek ambiciozni, hoćemo biti svjetski prvaci i ja to poštujem. I ja sam ambiciozan i želim napraviti sve najbolje i najkvalitetnije. Prvi cilj mora biti proći skupinu. Prva utakmica protiv Nigerije sve će odlučivati. Ona je ključ svega. Nakon toga je Argentina gdje ne možemo tražiti puno toga. Ona će biti najlakša, jer nemamo što izgubiti. Posljednja je protiv Islanda, a moguće je da to toga bude sve riješeno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

09.10.2017., stadion Olimpiyskiy, Kijev, Ukrajina - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., skupina I, 10. kolo, Ukrajina - Hrvatska. Ivan Perisic, Sime Vrsaljko,Andrej Kramaric, Ivan Perisic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

O imenima koja se nameću za nastup u Rusiji nije želio govoriti, ponovio je i da mu je želja igrati jake utakmice sa jakim suparnicima u pripremi za Svjetsko prvenstvo, a odbio je i osvrnuti se na nedavnu, incidentnu situaciju u koju se doveo Marcelo Brozović ironičnim pljeskom navijačima Intera koji su mu zviždali pri izlasku s travnjaka:

Image
BROZOVIĆ SE SUKOBIO SA NAVIJAČIMA INTERA, SPALLETTI MIRAN: /

'Neću ga kazniti, dovoljno se sam kaznio'

Minutaža nije jedina garancija poziva

"Neću to komentirati. Svatko ima svoje probleme. Daleko bih otišao kada bih komentirao sve probleme. Svaki igrač ima svoj stil, svoj način rada. Ja njima svima vjerujem, što je meni najvažnije, a ne mogu komentirati detalje. Nemojte me uvlačiti u te kombinacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je izbornik i da bi volio vidjeti reprezentaciju na Poljudu, odnosno na upit kada će ondje zaigrati kazao:

"Ako Bog da uskoro. Nije moje da ja odlučujem i određujem. Moj cilj je da reprezentacija zaigra na Poljudu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Upitan je Dalić i što je s igračima koji nemaju značajnu minutažu u svojim klubovima, kao što su Marko Pjaca, Marko Rog, Nikola Vlašić...

"Šteta. Oni su hrvatska budućnost, igrači koji će sigurno Hrvatsku nositi u idućih deset godina. Ne mogu ja njih savjetovati, ja moram gledati što je najbolje za mene. Netko će i s manjom minutažom biti pozvan, ovisno što meni bude trebalo", zaključio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo