FERNANDO HIERRO EKSPRESNO NAPUSTIO KLUPU ŠPANJOLSKE: / Tvrdi da je otišao svojevoljno

Image
Foto: AFP

Mandat mu je potrajao svega nekoliko utakmica

8.7.2018.
14:41
AFP
VOYO logo

Fernando Hierro neće nastaviti obnašati dužnost sportskog direktora španjolske nogometne reprezentacije, objavio je u nedjelju Španjolski nogometni savez.

Hierro je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nastupao u dvostrukoj ulozi, preuzevši izborničko mjesto od Juliena Lopeteguija koji je dobio otkaza dva dana prije početka SP-a, zbog toga što je dogovorio suradnju s Real Madridom bez znanja vodstva Španjolskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbacili ih domaćini

Pod Hierrovim vodstvom reprezentacija je ispala u osmini finala na jedanaesterce od domaćina Rusije, nakon što su u skupini osvojili prvo mjesto sa pet bodova i jednom pobjedom nad Iranom (1-0), dok su odigrali 3-3 s Portugalom i 2-2 s Marokom, spasivši se golom Aspasa u sučevoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam odlučio otići

Prema priopćenju Španjolskog nogometnog saveza Hierro je sam odlučio napustiti reprezentaciju i upustiti se u "potragu za novim profesionalnim izazovima".

Bivši izbornik

Španjolska je 2010. godine u Južnoafričkoj Republici osvojila naslov svjetskog prvaka pobijedivši Nizozemsku u finalu, a četiri godine poslije u Brazilu nije prošla u nokaut fazu. Pod Julienom Lopeteguijem momčad je bila neporažena i slovila za jednog od favorita, ali je uspješni izbornik samo dva dana prije početka natjecanja u Rusiji dobio otkaz, nakon što je Real Madrid objavio vijest da će upravo on biti nasljednik Zinedinea Zidanea na klupi "kraljevskog kluba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo