ARGENTINSKA LEGENDA BEZ DLAKE NA JEZIKU PRED UTAKMICU PROTIV HRVATSKE: / 'Naša slaba strana je obrana!'

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
20.6.2018.
10:03
AFP
VOYO logo

"Messi uvijek može sam riješiti utakmicu..."

Jedan od najboljih argentinskih napadača svih vremena Claudio Caniggia (51) smatra kako je obrana najveći problem 'Gauča', te činjenica da Lionel Messi nema pravu pomoć suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Messi uvijek može sam riješiti utakmicu, a svi se boje i Higuaina premda je on u Argentini stalno kritiziran. Naša slaba strana je obrana," kazao je Cannigia u razgovoru za FIFA-u.

Maradona ili Messi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno je sigurno Messi ne dobiva pomoć suigrača kakvu je dobivao Maradona. Previše ovisimo o njemu. Maradona je nogometni genij. No, i i mi ostali smo preuzimali odgovornost. Ne možeš se uvijek skrivati iz Maradone. Ako igrač za Argentinu moraš imati karakter, volju i ambiciju,“ kazao je argentinski napadač koji je ukupno 12 godina proveo u Europi igrajući za Romu, Veronu, Atalantu, Rangers...

Impresivan nogometni CV

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrao je pedeset utakmica za nacionalnu argentinsku momčad, bio je čak na tri Svjetska prvenstva (1990., 1994., 2002.), a zanimljivo da je nastupio i za dva najveća kluba i rivala argentinskog nogometa River Plate i Boca Juniors.

"Igrati na svjetskom prvenstvu je nešto posebno, nemoguće je to usporediti s drugim natjecanjima i turnirima. Najviše pamtim nastup u Italiji 1990. godine gdje je Argentina osvojila drugo mjesto iza Njemačke," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek prebrz za protivnike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caniggia je bio poznat i upamćen po izuzetnoj brzini pa se čak prije nogometa pomalo bavio i atletikom. Zbog njegove brzine strahovali su protivnički obrambeni igrači i nisu se ustručavali zaustavljati ga na sve moguće dozvoljene i nedozvoljene načine.

"Nažalost, danas je sve manje kvalitetnih i brzih krila. Dobro krilo uvijek može stvarati probleme suparničkoj obrani," kazao je Argentinac dodavši kako se do kraja turnira nada atraktivnom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam kako će to biti jedno od atraktivnijih prvenstava. Postoji mnoštvo kvalitetnih igrača koji vole igrati prema golu i zbog toga se nadam golovima," poručio je.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo