VIDEO: / Luda utakmica! Njemačka još uvijek nije u drugom krugu!

Reprezentacije Njemačke i Gane odigrale su ludu utakmicu, odnosno drugo poluvrijeme sa četiri gola i desetak vrhunskih šansi u srazu 2. kola G skupine SP-a.

21.6.2014.
15:20
VOYO logo

Prvo poluvrijeme nije ponudilo osobito učinkovit nogomet. Svejedno su obje reprezentacije imale neke situacije koje su bile ili su mogle biti opasne. Gana je pokušavala udarcima iz daljine, ali je Neuer bio koncentriran i nije dopustio da ga Atsuu ili Muntariju da ga iznenade.

Golovi i puno veća uzbuđenja događala su se u nastavku utakmice. Njemačka je povela u 51. minuti pogotkom Götzea, pomalo i sretnim. Nakon ubačaja Thomasa Müllera nije dobro zahvatio loptu glavom, pogodio je vlastito koljeno, od kojeg se lopta ipak odbila u mrežu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Müller je u osmom nastupu na svjetskim prvenstvima stigao do učinka od osam golova i četiri asistencije.

https://vine.co/v/MTF2gM073jm/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije, Gana je izjednačila rezultat. Afful je iz slobodnog udarca ubacio loptu koju je Andre Ayew glavom poslao u mrežu. Postao je Ayew prvi nogometaš Gane koji je zabio glavom za tu reprezentaciju u njezinoj povijesti na svjetskim prvenstvima.

Još više su se navijači Gane radovali u 63. minuti, kada je njihova momčad stigla do vodstva 2:1. Nijemci su izgubili loptu na sredini igrališta, Andre Ayew je poslao sjajnu dubinsku loptu u prostor Asamoahu Gyanu koji je pobjegao po desnoj strani i snažnim udarcem svladao Neuera koji nije istrčao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MTF9DLrh1OU/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tako je Gyan zabijao za Ganu na zadnja tri svjetska prvenstva. Ukupno je zabio pet golova na svjetskim smotrama, pa se poravnao s legendarnim Rogerom Millom na vječitoj ljestvici afričkih strijelaca na svjetskim prvenstvima. Ukupno je Gyan sudjelovao u 8 od 12 golova Gane na svjetskim prvenstvima, pet golova i tri asistencije. Niti jedan drugi afrički igrač ne može se pohvaliti s takvim učinkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veteran Miroslav Klose ušao je u igru u 69. minuti, a samo dvije minute kasnije je izjednačio na 2:2. Loptu koju mu je Höwedes proslijedio glavom iz neposredne blizine je poslao u mrežu. Postigao je tom prilikom svoj 15. gol na svjetskim prvenstvima, čime se izjednačio s Brazilcem Ronaldom na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca. Klose je zabio iz prvog dodira s loptom, 112 sekundi nakon što je ušao u igru! Isto tako, postao je treći igrač koji je zabijao na četiri različita svjetska prvenstva, nakon Pelea i Seelera!

https://vine.co/v/MTF3dlIlAU2/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice obje su momčadi igrale napadački, ali se rezultat nije mijenjao.

- Moji igrači dali su sve što su imali – rekao je Joachim Löw, izbornik njemačke reprezentacije, nakon remija s Ganom 2-2 u subotnjem ogledu Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Moji igrači su u teškim uvjetima za igru morali trčati i više nego obično. Nevjerojatno su iscrpljeni. U drugom poluvremenu se igrao potpuno otvoren nogomet. Brzina je bila luda. Nismo željeli igrati na sigurno, samo smo htjeli izbjeći stalno trčati u oba pravca po ovakvoj temperaturi – rekao je izbornik ''elfa'', te nastavio…

- Uspjeli smo povesti, ali smo onda iz ničega primili dva gola. Na ovom turniru ne možete očekivati da će netko cijelo vrijeme igrati napadački nogomet. Nije dobro previše se otvoriti jer možeš biti kažnjen za to. Napad i obrana su jednako važni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je Bastiana Schweinsteigera i veterana Miroslava Klosea, koje je uveo u igru u drugom poluvremenu. Klose je 112 sekundi nakon ulaska na teren u prvom dodiru s loptom postavio konačnih 2-2 u 71. minuti. Zabio je svoj 15. gol na svjetskim prvenstvima, čime se izjednačio s Brazilcem Ronaldom na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca ovog natjecanja.

- Schweinsteiger i Klose su oživjeli našu igru. Sami Khedira i Mario Götze su bili iscrpljeni i nisu imali više snage. Miro je zabio odličan gol. Bio je izvrstan na treninzima zadnjih dana. Schweini je imao nekoliko dobrih poteza u igri prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka sada ima 4 boda, te i dalje kontrolira svoju situaciju u skupini.

- Naša situacija nije se značajno promijenila. Želimo dobiti našu zadnju utakmicu u skupini protiv SAD-a i osvojiti prvo mjesto u skupini – zaključio je Löw. Njemačka – Gana 2-2 (Götze 51, Klose 71 / A. Ayew 54, Gyan 63)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Njemačka 4, 2. SAD 3 (-1), 3. Gana 1, 4. Portugal 0 (-1)

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo