VIDEO: / Anonimni napadač postaje hit SP-a!

Posljednji susret drugog kola skupine E odigrali su Ekvador i Honduras, a Ekvador je odnio pobjedu 2:1.

21.6.2014.
10:41
VOYO logo

Ekvador i Honduras tražili su pobjedu koja bi ima dala veće šanse u borbi za drugo mjesto u skupini E Svjetskog prvenstva. Nakon visoke pobjede Francuske protiv Švicarske, situacija u skupini se prilično zakomplicirala što se tiče borbe za drugo mjesto dok je Francuska praktički već osigurala prvo mjesto.

Svjesni važnosti susreta i Ekvadorci i Hondurašani krenuli su borbeno, a na prvi pogodak čekalo se pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 31. minuti Carlo Costly iskoristio je lošu reakciju Guague, došao sam pred vratara Domingueza i doveo Honduras u vodstvo. Bio je to prvi pogodak za Honduras na svjetskim prvenstvima još tamo od 1982. godine i susreta protiv Sjeverne Irske i naznaka da bi Honduras iz osmog pokušaja napokon mogao do pobjede na SP-u.

Međutim kratko je trajalo njihovo slavlje, tri minute kasnije obrana Hondurasa griješi, koristi to Enner Valencia koji ostaje sam nakon ubačaja Paredesa i lakoćom zabija za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

U završnici prvog dijela vrlo dobri Costly glavom je poslao loptu u vratnicu, ona se odbila do Bengtsona koji je šalje u mrežu, ali pogodak je poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Ekvador je novim pogotkom Valencije, ovaj put na odlično ubacivanje Ayovija, poveo s 2:1 i uspio zadržati vodstvo do kraja susreta. Honduras je pokušao doći barem do boda, međutim nije u tome i uspio, dok je Ekvaodru i Enneru Valenciji u zadnjim minutama poništen treći gol zbog igranja rukom. Dosad relativno nepoznati napadač Pachuce pridružio se tako s tri gola na ovom prvenstvu majstorima kao što su Thomas Müller, Arjen Robben, Robin van Persie...

U posljednjem kolu Ekvador će igrati protiv Francuske, a Honduras protiv Švicarske i sve je još uvijek otvoreno, pa čak i da Honduras uzme drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Honduras - Ekvador 1-2 (Costly 31. / E.Valencia 34., 65.)

Redoslijed: 1. Francuska 6 (+6), 2. Ekvador 3 (0), 3. Švicarska 3 (-2), 4. Honduras 0 (-4) Ekvadorski nogometni izbornik Reinaldo Rueda nahvalio je svoju momčad nakon 2-1 pobjede nad Hondurasom u Curitibi. Iako je Honduras poveo u tom ogledu 2. kola skupine E Mundijala u Brazilu Ekvador je dvama golovima Ennera Valencije uspio preokrenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mislim da su obje momčadi igrale s puno intenziteta, ali razlika je bila u posjedu i, naravno, u golovima. Znali smo da neće biti lako protiv Hondurasa zbog njihove hrabrosti, ali golovi su bili dovoljni da osvojimo bodove.

Posebne riječi hvale Rueda je imao za dvostrukog strijelca Valenciju koji je u početnih 11 uskočio nakon tragične smrti Christiana Beniteza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ennerov dolazak u reprezentaciju bio je jako važan. Ovdje je već deset mjeseci, sazrio je i puno se popravio.

Istovremeno je Rueda stao u obranu kapetana Antonija Valencije čija izvedba nije bila na očekivanoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Antonio je danas imao problema jer ga Espinoza i Izaguirre dobro poznaju. Znamo da nije imao dobru završnicu sezone u Premierligi, da nije igrao puno u Manchester Unitedu zbog brojnih faktora koji uključuju i krizu. To sve utječe na igrača, ali znamo Antoniove vrline i znamo da će se popraviti.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo