PONOSAN NA NAPRAVLJENO

SOUDANI O ODLASKU IZ DINAMA: ‘Iskreno sam razgovarao s predsjednikom kluba’

Dinamov alžirski napadač El Arabi Hilal Soudani intervjuiran je za službenu internetsku stranicu Međunarodne nogometne federacije (Fifa) pri čemu je dio razgovora posvećen, uz onaj o izabranoj vrsti i nastupima u njoj, i njegovoj klupskoj karijeru u zagrebačkom Dinamu.

“Puno sam toga napravio. U Alžiru je nogomet poput religije, svi žele napraviti karijeru u sportu. Mnogo je onih na startnoj ravnini, a samo ih nekolicina uspije. Morate se uistinu boriti da bi uspjeli. Igrao sam na Afričkom kupu nacija, u Ligi prvaka pa čak i na Svjetskom prvenstvu. Naravno da to nije kraj, ali ponosan sam i vrlo svjestan onoga što sam napravio. Živim svoj san”, objasnio je Soudani koji je u zagrebački klub stigao 2013. iz Vitorije Guimaraes.

“U Vitoriji sam igrao samo dvije godine, ali tom ću klubu uvijek biti zahvalan. Oni su ti koji su mi dali pravu priliku. Drago mi je što sam bio u mogućnosti odraditi svoj dio posla u pisanju dijela njihove bogate povijesti”, kazao je Alžirac evocirajući uspomenu na osvajanje tamošnjeg Kupa 2013. godine nakon kojeg je uslijedio transfer prema Maksimiru.

Već je neko vrijeme Soudani u klubu, a ponuda za odlazak je bilo.

“Početkom sezone vodio sam iskren razgovor s predsjednikom kluba koji je želio da ostanem još jednu sezonu. Prihvatio sam jer je i to klub kojem sam mnogo dužan. To je legendarni klub i u Zagrebu se osjećam kao kod kuće. Ali isto tako mislim, i to bez emocija, da je moja odluka bila ispravna. Hrvatska liga jača je nego što se to na prvi pogled čini, a tu je i Liga prvaka.”

Povratak na Net.hr