SRETNA POBJEDA ŠVICARSKE: / Sommer u posljednim trenucima utakmice čudesno spasio svoju momčad

Image
Foto: AFP, DENIS CHARLET

U drugoj utakmici na Europskom prvenstvu u Francuskoj Švicarska je u dvoboju protiv debitanta na Euru Albanije došla do slavlja 1-0. Strijelac jedinog pogotka na susretu bio je branič Schär u 5.

11.6.2016.
14:23
AFP, DENIS CHARLET
VOYO logo

ALBANIJA - ŠVICARSKA 0-1

ALBANIJA: Berisha, Hysaj, Cana, Mavraj, Kukeli, Abrashi, Agolli, Lenjani, Xhaka, Roshi, Sadiku

ŠVICARSKA: Sommer, Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez; Behrami, Dzemaili, Xhaka, Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: Schär (5)

CRVENI KARTON: Cana (Alb, 37)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put u povijesti brat je zaigrao protiv brata na Euru, Taulant Xhaka (Albanija) bio je suprotstavljen Granitu Xhaki (Švicarska). Zbog toga su se i u tunelu prije početka utakmice igrači međusobno ispozdravljali kao da riječ o prijateljskom dvoboju, a ne utakmici Eura. Iako su rano poveli, već nakon pet minuta igre, a čak 53 minute su imali i igrača više, Švicarci su ubilježili tek minimalnu pobjedu protiv debitanata Eura, koji je u zadnjim minutama imao veliku priliku izbjeći poraz. Švicarska itekako može biti sretna nakon ovakvog raspleta u drugoj utakmici na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gashi će žaliti za šansom

Reprezentativac poražene momčadi Gashi imao je čistu situaciju, čisti zicer. Gashi se nakon jedne sjajne lopte suigrača u momčadi našao jedan na jedan sa Sommerom, ali švicarski vratar je u 87. minuti susreta sjajno reagirao i sačuvao bodove svojoj momčadi, a Gashi će još dugo žaliti za ovom šansom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim bi golom okrunio vrlo dobar debi svoje reprezentacije na velikim natjecanjima koja niti s igračem manje nije djelovala podređeno, čak naprotiv, može se konstatirati kako su zaslužili bod u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Švicarska od 37. minute igrala s igračem više zbog velike gluposti kapetana Albanije , Haris Seferović i društvo to nisu uspijeli konkretizirati, odnosno, nisu uspijeli zabiti još jedan pogodak i utakmicu mirno privesti svome kraju.

Image
VELIKA GLUPOST ALBANSKOG KAPETANA: /

Svoju momčad gurnuo u ozbiljne probleme

Image
VELIKA GLUPOST ALBANSKOG KAPETANA: /

Svoju momčad gurnuo u ozbiljne probleme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Berisha

Da nije bilo velike pogreške u 5. minuti kada je skrivio gol, albanski vratar Berisha bio bi proglašen za igrača utakmice jer je zaustavio čak pet izglednih prilika Švicaraca. Dvoboj je započelo čak 16 nogometaša albanskog podrijetla, a uz prvu 11-ricu "pravih" Albanaca, za Švicarsku su počeli i Xhaka, Džemaili, Mehmedi, Shaqiri i Behrami, igrači podrijetlom s Albanije, Kosova i Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska povela u 5. minuti

Švicarci su poveli nakon udarca s kuta Shaqirija, kada je albanski vratar Berisha krenuo u prazno, a braniču Schaeru nije bilo teško glavom pogoditi nebranjenu mrežu. U 15. minuti Seferović je iz izgledne prilike tukao ravno u vratara Berishu, a u 26. minuti Albanci su izveli prvu ozbiljniju akciju koju je Taulant Xhaka okončao udarcem preko vrata. U 31. minuti sjajna prilika za Albaniju, Sadiku izlazi sam ispred vratara Sommera, koji nogom brani njegov udarac. Samo šest minuta kasnije Albanci ostaju bez Cane, koji zbog namjernog igranja rukom na ivici svog kaznenog prostora dobiva drugi žuti i isključenje.

https://vid.me/lxVh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratnica Švicaraca

Iz slobodnog udarca s 18 metara Džemaili silovito pogađa vratnicu. Isti igrač tri minute kasnije u izglednoj prilici gađa pored vratnice, a reviju promašaja u prvom dijelu za Švicarsku zaključuje Seferović u 41. minuti, a njegov udarac brani Berisha.

U 53. minuti Berisha ponovno brani udarac Seferovića iz blizine, a Švicarac bosansko-hercegovačkog podrijetla pretvara se u tragičara utakmice jer u 67. minuti ponovno sam izlazi ispred Berishe i ponovno ga albanski vratar, koji brani za talijanski Lazio, sprječava u postizanju zgoditka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadiku promašio veliku priliku

U 76. minuti otvorila se velika prilika za Albance, Hysaj je pronašao Sadikua, a ovaj iz blizine puca tik pored gola. Još bolju priliku propustio je tri minute prije kraja Gashi, koji se neočekivano našao sam ispred vratara Sommera, koji njegov udarac čudesno brani, nažalost brojnih Albanaca na tribinama stadiona u Lensu. Bila je to i zadnja prilika utakmice u Lensu, koju su obilježile loš nogomet i obrane vratara.

U ovoj skupini je Francuska sinoć pobijedila Rumunjsku s 2-1, a u 2. kolu se sastaju Rumunjska-Švicarska, te Francuska - Albanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


LJESTVICA A SKUPINE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. ŠVICARSKA 1 1 0 0 1-0 3

2. FRANCUSKA 1 1 0 0 2-1 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. RUMUNJSKA 1 0 0 1 1-2 0

4. ALBANIJA 1 0 0 1 0-1 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo