hnl

Šokantno! Roditelji ispisuju djecu iz škole zbog Dinama!

Javna je tajna da u mnogim hrvatskim klubovima, u nižim kategorijama, vlada ovakva pedagogija: ‘Samo dobro treniraj, mi ćemo ti riješiti i školu i sve ostalo!’ Takav stav podržavaju i potiču i roditelji, a on se redovito obije o glavu upravo tim mladićima. U Dinamu su tome odlučili stati na kraj…

Posljedica takvog odnosa je da velik broj mladih nogometaša napusti ili sasvim zanemari školu, a onda u jednom trenutku ostane i bez nogometne karijere, s ne baš svjetlom budućnosti.

“Nije dobro, od 40 do 60 posto naših mladih nogometaša, kadeta i juniora ne pohađa srednju školu!”, otkrio je za Sportske alarmantan podatak direktor Dinamove škole Romeo Jozak, te najavio korjenite promjene:

“Neki se nisu upisali, neki su se ispisali, neki pohađaju tečajeve ili večernje škole. Podatak je apsolutno zabrinjavajući, zato smo odlučili tome stati na kraj. Od sljedeće sezone današnja generacija starijih pionira koja prelazi u kadete morat će upisati i pohađati srednju školu. Ne trebaju upisati gimnazije koje su zahtjevnije, ali bilo koju srednju školu svakako da. I neće se smjeti iz nje ispisati”, izjavio je Jozak, koji želi doskočiti bolesnim ambicijama nekih roditelja.

“Neće biti popusta, makar dijete bilo talentirano kao Mateo Kovačić. Nema srednje škole, nema Dinama”, zaključio je Jozak.

Ovo je jako važna odluka jer statistika je neumoljiva – od 100 dječaka koji pohađaju nogometnu školu Dinama, u prosjeku samo njih četvorica postanu nogometni profesionalci!

Povratak na Net.hr