ŠOK ZA LEICESTER: / Najveće zvijezde senzacionalnog engleskog prvaka napuštaju klub?!

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK
7.5.2016.
10:00
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Nije ništa čudno da se najbolji igrači momčadi koja je osvojila Premier ligu povezuju s drugim nogometnim sredinama i spominju u kontekstu odlaska iz kluba u bolje ekipe i za bolju plaću. U prošlosti je bilo bezbroj situacija da su igrači prelazili u jače klubove, vođeni zovom novaca i povećanim ambicijama za osvajanje trofeja.

Šanse za odlazak 50/50

Međutim, u trenutku dok Leicester i njegovi navijači slave naslov prvaka, dva kola prije kraja prvenstva, sve je prestrašila vijest, odnosno, špekulacije kako bi najbolji strijelac momčadi Jamie Vardy, najbolji igrač Premier lige za ovu sezonu Riyad Mahrez (25), N'Golo Kanté (25) i vratar Kasper Schmeichel (29) mogli napustiti klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sada stvari stoje, najbliži odlasku iz kluba je Mahrez. Prema pisanju uglednog Guardiana, agent spomenute alžirske nogometne zvijezde priznao je kako su šanse za Mahrezov odlazak ovoga ljeta 50/50. A ponuda ima.

Image
Foto: AFP/BEN STANSALL
Image
Foto: AFP/BEN STANSALL

Alžirac je imao, uz Vardyja, jednu od od dvije glavne uloge u Leicesterovom osvajanju naslova, zabivši 18 pogodaka u svim natjecanjima, uz 10 asistencija za gol u 37 nastupa. Zbog toga je i ponio nagradu za igrača godine u Premiershipu i tako došao u fokus Barcelone, ovosezonskog najvećeg rivala Tottenhama i rastrošnog Manchester Uniteda, klubova s većom platežnom moći od Leicestera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naravno da postoji mogućnost da napusti Leicester'

U razgovoru za Guardian, njegov agent Kamel Bengougam konačno je progovorio u tom smjeru:

"Naravno da postoji mogućnost da napusti Leicester. Nakon što odigraš sezonu na način na koji je Mahrez odigrao, privućeš pozornost na sebe drugih klubova. U njegovim godinama kad dođe ponuda nekog velikog kluba, naravno da razmatraš opciju priključivanja toj momčadi. Istina, imamo ponuda, i iz Velike Britanije a i šire", daje do znanja Bengougam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub kreće u pregovore

Čelnici Leicestera će zajedno sa, do nedavno "vječnim drugim" Claudijem Ranijerijem, otvoriti pregovore s Mahrezom oko novog ugovora u sljedećim tjednima. U klubu se nadaju kako će novom ponudom zadržati svoju zvijezdu.

Mahrez je došao u Leicester 2014. godine iz Le Havrea za samo 375 000 funti godišnje, a sad mu je cijena, prema Transfermarktu, višestruko veća i procijenjena na 20 milijuna eura. Krilo Lisica još ima još za odraditi tri godine na King Power stadionu, a vjeruje se kako trenutno dobiva 35 000 funti tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ako se i uzme u obzir da klub teško može ponoviti ovaj uspjeh u sljedećoj sezoni ili čak u daljoj budućnosti, možda ambicije naprave svoje i Alžirac se okuša u nekom od većih europskih klubova.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo