hnl

Arsenal odlučio zadati veliki udarac Zdravku Mamiću

Engleski nogometni velikan Arsenal želi Dinamu preoteti mladog talentiranog igrača Danija Olma. Olmo je prije ljeta senzacionalno prešao iz Barcelone u Dinamo, ali, kako još nisu sređeni papiri mladog Katalonca, Arsenal tu vidi svoju priliku, te je ponudio Barci 3 milijuna eura za velikog europskog talenta.

Daniel Olmo, 16 – godišnji kadet Dinama, je prije šest mjeseci prešao iz Barcelone u redove hrvatskog prvaka. Dinamo je njegovim dovođenjem napravio veliki potez za budućnost. Iz razloga, što je Olmo najtalentiraniji mladi igrač Barce, kojem stručnjaci prognoziraju veliku budućnost, a njegov dolazak u Zagreb je proglašen za najbolji poslovni potez Dinama posljednjih nekoliko godina. Olmo se sada potpuno adaptirao na Zagreb. igra za drugu momčad Dinama, a ove zime će na pripreme sa seniorskom momčadi.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Olmou još uvijek nisu sređeni papiri kako bi se legalizirao trogodišnji ugovor, i zbog toga, sjajni kadet još uvijek nije zaigrao za prvi sastav Dinama. Uz to, Barcelona je još uvijek u šoku zbog gubitka svojeg najnadarenijeg igrača. Stoga su u Zagreb poslali i izvidnicu u obliku bivšeg kapetana Julija Alberta, jer ga žarko žele vratiti u Kataloniju.

Međutim, Dinamu ne pada na pamet tako nešto, Olmo je u planovima trenera Zorana Mamića za proljeće, i nikakav povratak u Barceloni ne dolazi u obzir. Sada se, navodno, u igru oko Olmoa uključio i Arsenal, koji ga želi dovesti u svoje redove. Engleski klub je, stoga, Barceloni ponudio 3 milijuna eura za Olmoa. Englezi pod svaku cijenu žele dovesti u Arsenal Olmoa, i od njega neće odustati samo tako.

Sad se postavlja pitanje kako će na sve reagirati obitelj Danija Olmoa, kojoj se klub i Zagreb sviđaju, ali su nezadovoljni zbog nesređenih papira, što koči Olmoa u njegovom igračkom razvoju. Kako Arsenal želi dovesti i igrača Dinama Marcela Brozovića, Englezi će morati biti jako oprezni kod Olmoa. Jer, mogli bi naići na “osvetu” Mamića i ostati bez Brozovića.

Dinamo sada što prije mora riješiti papire, da Olmo na kraju stvarno ne bi završio u Londonu. Ukoliko bi se to zaista dogodilo, bio bi to veliki udarac za Zdravka Mamića, koji u Olmou ne vidi samo budućnost kluba, već i svoju unosnu poslovnu investiciju.

Povratak na Net.hr