Tužan dan za Nijemce: Svjetski prvaci ostali bez voljenog kapetana

Kapetan njemačke nogometne reprezentacije Philipp Lahm (30) odlučio je da više neće igrati u dresu aktualnih svjetskih prvaka.

18.7.2014.
15:38
VOYO logo

Prvi je vijest donio dnevnik Bild koji se u svome izvještaju pozvao na izvore iz njemačke reprezentacije, a naknadno je informaciju potvrdio i sam Lahm.

"Već sam u ponedjeljak, dan nakon završetka Svjetskog prvenstva, obavijestio izbornika Joachima Löwa da napuštam reprezentaciju. Ta je odluka sazrijevala u meni tijekom cijele prošle sezone", rekao je Lahm kojeg je osvajanje naslova u Brazilu samo učvrstilo u odluci da se povuče kad je na vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako slabašnog stasa, Bayernov igrač bio je istinski vođa na terenu te čovjek na kojega se izbornika Low uvijek mogao osloniti. Odluku o povlačenju navodno je donio i prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, a osvajanje naslova samo ga je učvrstilo da se povuče kada je na vrhu. Za njemačku je reprezentaciju odigrao 113 utakmica i postigao pet pogodaka.

//www.youtube.com/embed/b3GaUVJOprM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok ga u dresu Elfa više nećemo gledati, iskusni desni bek i defenzivni veznjak će nastaviti igrati za Bayern u kojem je također kapetan i u kojem je i započeo karijeru. Ugovor ga s bavarskim klubom veže do 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo