Gotovo je: David Moyes potjeran s klupe Manchester Uniteda

Glasine koje su u ponedjeljak i ovog utorka ujutro kružile britanskim medijima pokazale su se točnima. David Moyes nije više menadžer engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda.

22.4.2014.
10:19
VOYO logo

"David Moyes napustio je Old Trafford. Klub mu želi zahvaliti na svemu što je napravio i želi mu sreću u nastavku karijere", stoji na stranici kluba iz Manchestera.

Moyesu (50) je presudio njegov bivši klub Everton od kojeg je Manchester United pretrpio poraz minule nedjelje (0:2). Moyes je na Old Trafford stigao iz Evertona u kojem je proveo proteklih 11 godina. Manchester United ove je sezone u Premierligi kao branitelj naslova pod Moyesovim vodstvom pretrpio čak 11 poraza, te na ljestvici drži 7. mjesto. Od četvrte pozicije, koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, udaljen je nedostižnih 13 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasada nema informacija tko će do kraja aktualne sezone voditi prvu momčad Manchester Uniteda, no čini se da će legendarni Ryan Giggs biti zamoljen da preuzme vođenje Crvenih vragova u posljednje četiri utakmice Premierlige.

Guardian piše da se kao potencijalni Moyesovi nasljednici spominju Jürgen Klopp, trener Borussije Dortmund, Diego Simeone, koji obavlja fantastičan posao na klupi madridskog Atletica, Lauren Blanc, trener francuskog prvaka PSG-a koji je ranije vodio francusku reprezentaciju, a igračku karijeru završio je upravo u Manchester Unitedu, te trofejni nizozemski stručnjak Louis van Gaal, trenutno izbornik nizozemske reprezentacije koji odlazi s te funkcije nakon Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski nogometni prvak Manchester United potvrdio je da će do kraja sezone vođenje prve momčadi na treninzima i utakmicama preuzeti najiskusniji igrač – Ryan Giggs.

Bio je to jedini logičan potez nakon što je ovog utorka rano ujutro škotski menadžer David Moyes dobio otkaz uslijed niza razočaravajućih rezultata. Giggs (40) je član Manchester Uniteda cijelu svoju karijeru (od 1987. godine), a za prvu momčad je debitirao još davne 1991. godine!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je sezone nastupio u svega 11 utakmica engleske Premierlige, ali je zato bio jedan od pomoćnika Davida Moyesa u vođenju momčadi.

Debi kao privremeni menadžer Giggs će imati naredne subote u domaćoj utakmici protiv Norwich Cityja. United je trenutno sedmi sastav Premierlige, te nema više mogućnost dohvatiti mjesto koje dogodine vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo