Nemilosrdna UEFA

SLUČAJ SVASTIKA: Propala žalba, Hrvatska definitivno ostala bez boda!

Prema izvještaju talijanske novinske agencije ANSA, Europska nogometna federacija (UEFA) odbacila je žalbu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na oduzimanje jednog boda zbog svastike koja se pojavila na travnjaku poljudskog stadiona tijekom kvalifikacijske utakmice za Euro između Hrvatske i Italije.

Kako donosi službena stranica HNS-a žalbeno tijelo pod predsjedanjem Pedra Tomasa odbacilo je žalbu Hrvatskog nogometnog saveza. Slijedom toga, potvrđena je odluka UEFA Kontrolno, etičkog i disciplinskog tijela od 23. srpnja 2015. godine. Odluka je – konačna.

Hrvatskoj tako ostaje sankcija koju je prije gotovo dva mjeseca odredila Disciplinska komisija UEFA-e: oduzimanje jednog boda u kvalifikacijskoj skupini, igranje sljedećih dviju domaćih utakmica pred praznim tribinama, te  novčana kazna HNS-u od 100.000 eura. Podsjetimo, Hrvatska je treća nakon osam kola i dva kola prije kraja kvalifikacija ima 15 bodova u skupini H, jedan manje od drugoplasirane Norveške i tri manje od vodeće Italije. Prvo i drugo mjesto osiguravaju izravan plasman na europsku nogomenu smotru, a treće – dodatne kvalifikacije.

 

Do kraja kvalifikacija Hrvatska još 10. listopada igra protiv Bugarske u Zagrebu, te tri dana kasnije gostuje na Malti. Postoji mogućnost da Hrvatska s dvije pobjede bude i najbolja trećeplasirana reprezentacija, te se također plasira na EURO, ali ukoliko ne bude najbolja treća onda će igrati u dodatnim kvalifikacijama u studenom.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr