ZDRAVLJE ISPRED SVEGA

SLOVENCI ZBOG KORONAVIRUSA ODGODILI POČETAK PRVENSTVA: ‘Želimo pokazati da smo svjesni ozbiljnosti situacije’

Odbor za hitne predmete nogometnog saveza objavio je da će se utakmice u Sloveniji u svim ligama nakon početka prvenstva održavati bez nazočnosti publike

Zbog potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom za deset je dana odgođen početak natjecanja u prvoj slovenskoj nogometnoj ligi pa će se prve utakmice igrati 22. kolovoza, deset dana kasnije nego što se predviđalo, odlučio je u utorak Slovenski nogomretni savez (NZS).

Dan uoči ranije planiranog početka prvenstva iz ljubljanske Olimpije, trećeplasirane u nedavno završenom prvenstvu u sezoni 2019./2020.,  objavljeno je da je preventivnim testiranjem otkrivena zaraza koronavirusom kod tri igrača zbog čega je nacionalni institut za javno zdravlje odredio obaveznu karantena za sve igrače i stručni stožer.

BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC NJEMAČKE NOVO JE POJAČANJE SLAVEN BELUPA: ‘Velika mi je čast što sam tu’

Ozbiljnost situacije

Prije toga nekoliko zaraza potvrđeno je početkom mjeseca  u okviru preventivnih pregleda igrača prve lige i u klubovima Domžale i Aluminij.

Odbor za hitne predmete nogometnog saveza objavio je da će se utakmice u Sloveniji u svim ligama nakon početka prvenstva održavati bez nazočnosti publike.

“Time želimo pokazati da smo svjesni ozbiljnosti situacije i da na prvo mjesto stavljamo sigurnost i zdravlje nogometaša i ostalih”, naveli su u Slovenskom nogometnom savezu.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr