ZANIMLJIVA RASPRAVA

SLAŽETE LI SE S LAHMOM ILI LINEKEROM? Nijemac bi mijenjao Zlatnu loptu, Englez mu opako spustio

Lahm smatra da su kod dodjele Zlatne lopte napadači privilegirani, a Lineker ima malo drugačije mišljenje.

Sjajni njemački nogometaš Philipp Lahm, koji se umirovio ranije ove godine, osvojio je tijekom karijere praktički sve što je mogao. S Bayernom je osam puta bio njemački prvak, osvojio je i Ligu prvaka, a s reprezentacijom je prije tri godina u Brazilu došao na svjetski tron. Iako je godinama smatran najboljim desnim bekom na svijetu, nikad se u utrci za Zlatnu loptu nije uspio približiti Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu.

‘Natjecanje u popularnosti napadača’

Argentinac i Portugalac su između sebe podijelili posljednjih deset Zlatnih lopti, svaki po pet. U njihovoj su sjeni ostali i brojni drugi sjajni nogometaši poput Xavija, Inieste, Buffona, Ibrahimovića… Lahm smatra da bi to trebalo promijeniti i da bi kriteriji za dodjelu Zlatne lopte trebali biti drugačiji.

“Vrijeme je da se Zlatna lopta promijeni. Pretvorila se samo u natjecanje popularnosti napadača”, izjavio je još prije nekog vremena Lahm.

‘Messi je trebao dobiti svih deset’

Ovih se dana, nakon što je Ronaldo peti put osvojio Zlatnu loptu, ponovno pokrenula rasprava oko Lahmove izjave pa se u priču uključio i legendarni engleski napadač Gary Lineker. On ima drugačije mišljenje od proslavljenog Nijemca.

“Možda je stvar jednostavno u tome što su najbolji igrači u posljednjem desetljeću bili napadači. Možemo čak govoriti o tome  da bi, kad bi se doista birao najbolji nogometaš na svijetu, a ne najbolji nogometaš najbolje momčadi, svake godine nagradu dobio Messi”, napisao je Lineker na Twitteru.

Povratak na Net.hr