SLAVNOG TRENERA BOLE OPTUŽBE: / "To je najveća laž na svijetu"

Image
Foto: AFP, PATRICK KOVARIK
4.2.2016.
13:53
AFP, PATRICK KOVARIK
VOYO logo

Talijanski stručnjak dva puta je preuzimao ulogu trenera kluba sa Santiago Bernabeua, u sezoni 1996/97, te deset godina potom. U oba je navrata s klubom osvojio naslov španjolskih prvaka. Tvrdi Capello da nije bilo previše miješanja klupskog vrha u izbor momčadi, ali priznaje da je tadašnji predsjednik Lorenzo Sanz imao jednog favorita za kojeg je tražio da ga Capello stavlja u igru. Riječ je o Fernandu Sanzu, njegovom sinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio jedini problem, njegovo inzistiranje da mu sin igra, a to se nije moglo dogoditi. A Fernando je bio dobar dečko, savršeno je trenirao", kaže Capello za čiju je momčad deset godina kasnije igrao i brazilski napadač Ronaldo s kojim je, pak, imao drugačijih problema.

Ronaldo nije želio skinuti kile

"Imao je 96 kilograma, a rekao mi je da je u trenucima osvajanja svjetskog naslova 2002. težio 84. Pitao sam ga može li kilažu spustiti na barem 90. Nije. Ipak, kada me pitaju koji je najbolji igrač kojega sam vodio, uvijek kažem da je to bio on. Bio je nevjerojatan, daleko najbolji. On i Marco van Basten."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjerka da je igrao defenzivni nogomet s moćnom postavom u svom prvom mandatu na klupi Reala, Capella i dalje boli.

"Pobjednički karakter"

"To je najveća laž na svijetu. Samo mi je Redondo bio u vezi. Pored njega bili su Clarence Seedorf, razigravač, Victor na strani, a u napadu uz Raula ili Predrag Mijatović ili Davor Šuker. Je li to defenzivno? Ta je momčad bila ozbiljna, puna kvalitete i sjajnih igrača. Fernando Hierro, Raul, Bodo Ilgner bili su u njoj, kao i Mijatović, Šuker i Redondo. Njihov je karakter bio pobjednički, bili su odlučni pobjeđivati. Željeli su trenirati", zaključio je Capello, kazavši da je momčad koju je vodio u sezoni 2006/07 bila manje kvalitetna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njoj su, podsjetimo, mjesto uz Ronalda imali David Beckham, Fabio Cannavaro, Roberto Carlos, Ruud van Nistelrooy, Guti, Robinho, Sergio Ramos, Iker Casillas, Raul...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo