Dovršen spektakularan transfer! Ronaldo više nije na vrhu!

Britanska televizijska postaja Sky Sports u kasnim je večernjim satima u srijedu objavila vijest da je posao između Tottenhama i Real Madrida, vezan za transfer Garetha Balea, realiziran. U četvrtak ujutro veliku vijest je objavila i Marca.

Voditelj emisije ogradio se napomenom kako vijest još nije službena, ali da se iz pouzdanih izvora zna da je posao vrijedan 94 milijuna funti plus prelazak Fabija Coentraa u londonski nogometni klub, što znači da je realna vrijednost transfera zapravo oko 120 milijuna funti (oko 140 milijuna eura).

Daily Mail piše da je Daniel Levy srijedu navečer proveo u uredu baveći se finalizacijom posla, dok Guardian dodaje da je u Madrid kao emisara poslao svog sportskog direktora Franca Baldinija. Talijan bi trebao obaviti posao sukladno njegovim napucima.

Kako još nema službene potvrde za Balea, tako zasad nema niti službenih potvrda za dolazak Brazilca Williana i Argentinca Erika Lamele u klub s White Hart Lanea.

Lamelin mlađi brat Brian na svom je Twitter-profilu, međutim, u srijedu navečer potvrdio da Erik odlazi u Tottenham.

Najčitaniji španjolski sportski dnevnik Marca, koji je u vrlo bliskim odnosima s madridskim Realom, objavio je u izdanju od četvrtka da je posao s Garethom Baleom gotov.

“Gareth Bale novi je nogometaš Reala. Klub će objaviti transfer u petak, nakon što momčad odradi prijateljski dvoboj protiv Al Sadda u četvrtak navečer. Bale će biti službeno predstavljen idućeg tjedna”, objavili su Madriđani.

Marca se u tekstu također poziva na informaciju objavljenu u srijedu kasno navečer u emisiji El Partido de las 12, popularne radijske mreže Cadena COPE.

Marca navodi da je transfer težak 99 milijuna eura odnosno 85 milijuna funti, te da Fabio Coentrao nije uključen u njega.

Povratak na Net.hr