Usr*** zemlja

SKUPO PLAĆENO LAPRDANJE: Pukla ljubav, nacija okrenula leđa Ibrahimoviću

Cijelo ljeto po medijima diljem Europe traju nagađanja da bi Zlatan Ibrahimović mogao napustiti PSG u aktualnom prijelaznom roku. Sudeći prema anketi koju je proveo dnevnik L’Equipe, bilo bi najbolje za njega da se odluči na takav potez.

Istraživanje javnog mnijenja je, naime, pokazalo da švedski napadač više nije nimalo omiljen u Francuskoj. Nogometne vještine mu nitko ne osporava, ali o njegovom karakteru Francuzi nemaju dobro mišljenje iako je još ne tako davno situacija bila sasvim drugačija.

Za sve je kriv ožujski incident

Zanimljivo, čak 93 posto ispitanih je na pitanje znaju li tko je Zlatan Ibrahimović odgovorilo potvrdno što dovoljno govori o popularnosti koju uživa, a o njemu se kao igraču pozitivno izrazilo visokih 42 posto. No, o Zlatanu kao osobi, najveći broj anketiranih, čak 49 posto, ima izrazito negativno mišljenje i smatra ga lošim primjerom.


Još je lani u istoj anketi velika većina ispitanika doživljavala Zlatana kao pozitivca, i na terenu i izvan njega. U njegovim izjavama i postupcima kojima često zabavlja javnost nisu vidjeli ništa loše. Što se onda promijenilo? Nije teško pogoditi da je glavni razlog promjene mišljenja Ibrahimovićev incident iz ožujka ove godine. Tada je, bijesan nakon poraza od PSG-a od Bordeauxa, izgubio živce i pred kamerama se okomio na suce, uz poruku:

“Ova usr*** zemlja ne zaslužuje klub poput PSG-a.”

Nakon što se ohladio, ispričao se za nepromišljene riječi, ali pomoći nije bilo. Ugled u Francuskoj mu je očito trajno narušen i ne bi trebalo čuditi ako doista idućih dana dođe do rastanka.

Povratak na Net.hr