‘Njih se tristo napilo k’o zemlja, a da jedna čaša nije pukla!’

Škotski navijači u svojoj nezaobilaznoj tradicionalnoj odjeći (kiltovima) uživaju u centru Zagreba te se u prijateljskoj atmosferi zagrijavaju za večerašnju utakmicu Vatrenih i svoje reprezentacije.

Škotski i hrvatski navijači tradicionalno održavaju dobre odnose pa u opuštenoj atmosferi razgledavaju centar Zagreba uz obavezno zalijevanje grla omiljenim pićem pivom.

Brojni ugostitelji su posebno za njih napravili punktove koje su označili ‘zajedničkim’ hrvatskim i škotskim zastavama, a neki gosti su izrazili zahvalnost dresovima koji su napola plavi, a napola ‘kockasti’.

Prvi škotski navijači viđeni su u gradu još prije koji dan, a predviđa se da će ih na maksimirskom stadionu biti oko dvije do tri tisuće.

Obzirom na prijateljske odnose navijača, policija, na sreću, nema posla, a zabava će vjerojatno biti sve glasnija i veselija kako će se približavati početak utakmice.

Najburnije je zapravo bilo večer prije utakmice u jednom zagrebačkom ‘pubu’ gdje je nekoliko stotina hrvatskih i škotskih navijača zajedno slavilo uoči dana utakmice. Kako je to izgledalo, prepričao nam je jedan naš čitatelj.

“To je tako jedan pristojan svijet, njih se tristo napilo k’o zemlja, a čaša nije pukla. To je bila zabava njihove navijačke skupine Tartan Army, koju je organizirala zagrebačka podružnica i u pubu je bilo oko 300, 400 škotskih navijača. Do šest ujutro su bili tamo, pijanka je bila neviđenih razmjera, a čaša nije pukla. Plesali, skakali, pjevali, skandirali Hrvatskoj i stalno su ponavljali da im je piva i dobra i jeftina. Neki od njih su mi rekli da će ostati još u Zagrebu, pet šest dana, koliko im je ovdje dobro”.

Podsjećamo, dvoboj Hrvata i Škota počinje u 20.15 sati, a izabranici Igora Štimca se nadaju osvajanju nova tri boda kojima bi uspješno nastavili borbu za plasman na SP u Brazilu sljedeće godine.

Tekstualni prijenos utakmice možete pratiti UŽIVO na Sportski.net od 20.15 sati.

Povratak na Net.hr