Skandal u Dugopolju 'obišao' svijet: 'Toga nema niti u Africi'

Skandal u Dugopolju i dalje je top tema hrvatskih sportskih medija.

8.10.2014.
14:33
VOYO logo

Predsjednik Rijeke Damir Mišković u nedjelju nije bio u Dugopolju, 121. Jadranski derbi zbog poslovnih obveza pratio je iz Nigerije putem TV-a.

"Na televiziji se dobro vidjelo što se događalo. Naravno, uživo je, vjerujem, bilo još i gore. Ne preostaje mi ništa drugo nego čestitati našim i igračima, stručnom stožeru i Armadi, svi su još jednom pokazali da se i u takvim situacijama ponašamo kulturno, da ne padamo na neke 'glupe fore', da tako kažem", rekao je Mišković novinaru Jutarnjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je svojim i riječkim nogometašima priredila pravi šou, lomivši stolice, i bacavši ih na travnjak. Uništen je poveći broj stolica, predsjednik Hajduka Marin Brbić obećao je sanirati nastalu štetu.

//www.youtube.com/embed/O4IZwxHpVR0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitskom klubu se crvene od srama, iz riječkog tabora dolaze riječi osude, a cijelokupna hrvatska javnost zgrožena je ponašanjem ultrasa Hajduka. Da čitava krivica ne padne na leđa Torcide, ukazat ćemo i na veliku odgovornost HNS-a koji je u ovom slučaju napravio veliki previd, ili glupost, kako kome više odgovara. Naime, HNS se oglušio na vapaje i upozorenja iz Splita oko odigravanja ovog sraza na stadionu u Dugopolju koji ne zadovoljava sigurnosne kriterije za ovakve utakmice. Iz razloga, što je stadion engleskog tipa, tribine su skroz do travnjaka, i vrlo je lako nešto ubaciti na teren i napraviti nerede.

"Mogu shvatiti vrijeđanje, neke “niske udarce”, ali ovo... Ma, izvan svake pameti. Sramota! Ne znam otkud toliko mržnje prema nama, prema Rijeci. Pokušavamo raditi najbolje što znamo i u posljednje dvije godine smo ispred Hajduka. A nadamo se da će svi klubovi u Hrvatskoj jednog dana postići ono što je postigla Rijeka. Pa da ja pokušam u gradu nekoga udariti stolicom, bio bih osuđen za u najmanju ruku pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, ako ne i za nešto još teže" kazao je Mišković te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Nigeriji smo, da dodam, organizirali veliku feštu, htjeli smo uživati u derbiju. Bilo je tu stranaca i naših ljudi, ne moram vam reći koliko su se zgražavali svime što su vidjeli. Vjerujete mi, na kraju pod dojmom svega što su vidjeli nisu više željeli razgovarati o daljnjoj suradnji. Toga, naime, nema ni u Africi".

Riječani ne misle stati samo na ovim riječima. Naime, spremaju pravu "ofenzivu" na HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslat ćemo pismo HNS-u. Bila bi sramota da sve ostane samo na novčanim kaznama, ovo se jednom mora prestati događati".

Dobro, tko je onda krivac za nerede u Dugopolju, čija je to bila odgovornost?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih to ovako postavio. Dugopolje ima prekrasan stadion, koji 'doživljava nogomet'. Da je u Hrvatskoj više takvih, uvjeti u svim segmentima bili bolji za sve. Tako da, govoriti o stadionu kao problemu, jest suludo. Ono što se događalo nema veze s HNS-om, Hajdukom ili Rijekom. Ljudi iz protivničkog tabora, predsjednik Brbić i njegovi najbliži suradnici, ispričali su nam se nakon svega. O organizaciji utakmice ne želim govoriti jer nisam bio u Dugopolju. Ali, možeš ti angažirati ne znam koliko osiguranja, ako na tribine dođu oni željni nereda. Tu leži odgovor na pitanje", objašnjava Mišković.

Ponovno se spominje i sudac u kontekstu prekida utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A sudac je morao prekinuti utakmicu već u 5. minuti! Nije ovo bio sukob dvaju suprotstavljenih navijačkih tabora, što bih još i mogao shvatiti, iako, naravno, ni to ne valja. Ali da netko stolicama, bocama i ne znam čime sve gađa protivničke igrače i ljude na klupi, to mi nikako ne ide u glavu. U ovom slučaju isključivo se radilo o divljanju jednog dijela domaćih pristalica. Jako se lako da zaključiti tko je i gdje bacao stvari u teren".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo