Skandal: 'Jedan cent, toliko ti mozak vrijedi!'

Javna svađa predsjednika Nogometnog Saveza Crne Gore Dejana Savićevića i tamošnjeg lista 'Dan' postaje sve žešća.

21.11.2011.
14:42
VOYO logo

"Kaže predsjednik FSCG da je Kranjčara smijenio zato što je bio alkoholičar. Pošteno bi bilo da Savićević na svom primjeru pokaže kakvi trebaju biti ljudi na tako važnim funkcijama. Zato ne sumnjamo da će napraviti javni alkotest i test na droge. Nema razloga da brine za rezultate, bar mi tako mislimo", objavio je list Dan u petak i izazvao brzu reakciju Dejana Savićevića.

Dan poslije, Savićević je uzvratio na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajem im ponudu da ukoliko to dokažu na bilo kojoj klinici u svijetu, isplatit ću im dva milijuna eura svog novca i podnijeću ostavku na mjesto predsjednika. Ukoliko to ne bude točno, tražim da mi uplate 500.000 eura, a od tog novca veći dio ću potrošiti na njih, na liječenje njihovih bolesnih glava i mozgova".

Međutim, tu priča izgleda tek počinje. Sukob koji tinja već duže vrijeme, a rasplamsao se neizdavanjem akreditacija novinarima lista Dan, nastavljen je u novom tekstu pod naslovom "Tražimo jedan cent, toliko ti mozak vrijedi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dejan Savićević po svom starom običaju nastavlja podmetati i blatiti dnevni list 'Dan'. Novim lažima pokušava zametnuti svoje prljave tragove i stvar oko neizdavanja akreditacije i diskriminacije svodi na osobnu razinu. Nemamo mi nikakav osobni problem s Dejanom Savićevićem, niti nas on osobno zanima, jer mi postupamo i živimo u skladu s načelom da je osnovna moralna norma čast, a ne novac. Za razliku od Savićevića, koji nudi dva milijuna, a traži 500.000 eura, mi nudimo četiri milijuna eura ukoliko predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore dokaže da zaposleni u dnevnom listu 'Dan' imaju bolesne mozgove, kako on to tvrdi", stoji u odgovoru redakcije uz zaključak:

"Ukoliko to ne napravi, tražimo od njega jedan cent, jer je naša procjena da njegov mozak ne vrijedi više od toga. Drugačije se njegovi postupci prema dnevnoj novini Dan ne mogu objasniti. Ako to ne prihvati, smatrat ćemo da je, kako svi pričaju, čovjek bez dostojanstva i bolesnog uma. Zanimljivo je da Savićević kaže da smo ga proglasili ludim i da tvrdimo da je narkoman. U našem tekstu to nigdje ne piše, naprotiv, ali ako Savićević sam o sebi tako misli, nemamo mu razloga ne vjerovati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo