ZA SVAKU POHVALU

SJEVERNA IRSKA UOČI HRVATSKE NAPRAVILA GESTU ZA PAMĆENJE: Zbog ovog će dobiti još više poklonika

Sjeverna Irska uoči sutrašnje prijateljske utakmice u Belfastu protiv Hrvatske (20. 45) napravila je gestu s kojom će dobiti još više poklonika.

Jedna od najsimpatičnijih reprezentacija Eura je kompletan iznos koji im je Savez dao za pripreme i boravak na EP-u u Francuskoj, darovala zakladi koja skrbi za djecu oboljelu od raka, javlja domaći BelfastLive.

GDJE PRATITI UTAKMICU VATRENIH? Većina navijača bit će uskraćena za spektakl u Belfastu

Predali 46 tisuća funti

Reprezentativci Sjeverne Irske došli su u zgradu zaklade Cancer Fund for Children, u kojoj borave roditelji djece koja su na liječenju od opake bolesti i predali 46 tisuća funti, a branič West Bromwich Albiona i reprezentacije Sjeverne Irske Gareth McAuley, poklonio je i majicu koju je nosio na utakmici protiv Ukrajine i u kojoj je zabio prvi gol svoje reprezentacije na Europskim prvenstvima.

U BELFASTU SA ŠAČICOM IGRAČA: ‘Hrvatska je izazov svima, a ova utakmica može dati mnoge odgovore’

Roditelji bolesnih mališana, oduševljeni posjetom junaka ove male ali ponosne zemlje, poručili su kako im ovakav gest puno znači, dok će novac koji im je poklonjen, iskoristiti za “praktičnu, emotivnu i financijsku pomoć” oboljelima.

FBL-EURO-2016-MATCH17-UKR-NIR

Bolesna djeca u prvom planu

“Nogomet nam je puno dao, a lijepu uspomenu na Euro 2016 željeli smo iskoristiti na pozitivan način i nešto vratiti natrag.” izjavio je McAuley koji je i istaknuo kako je sad došlo vrijeme da i oni nešto vrate drugima, u ovom slučaju – djeci!

“Sve za viši cilj”, dodao je McAuley.

Zajedno sa suigračima, McAuley se družio s oboljelom djecom. Niall McGinn s njima je igrao stolni tenis, Josh Magennis i Kyle Lafferty biljar. Djeca su uživala sa svojim junacima koji su im barem malo olakšali svakodnevne patnje u borbi protiv opake bolesti.

Povratak na Net.hr