KAKVA MAJSTORIJA

SJEĆATE LI SE OVOGA? Na današnji je dan pao jedan od najluđih golova u povijesti nogometa!

Na današnji dan prije četiri godine, 14. studenog 2016., pao je jedan od najnevjerojatnijih golova u režiji Zlatana Ibrahimovića.

Švedska je u prijateljskoj utakmici u Stockholmu pobijedila Englesku s 4-2, a Ibrahimović je zabio sva četiri gola svoje reprezentacije. No, onaj posljednji, postignut u prvoj minuti sudačke nadoknade, učinio je ovu utakmicu nezaboravnom.

Dobio nagradu Ferenc Puskas

Ibrahimović je dočekao loptu iskosa na desnoj strani, daleko izvan kaznenog prostora i onda kreirao potez koji prkosi zakonima fizike. Iako je engleski golman Joe Hart bio izvan gola, a mreža nečuvana, kut iz kojeg je pogodio Zlatan i način na koji je to napravio, čine ovaj gol čudesnim.

Nevjerojatni napadač se vinuo zrakom i spektakularnim ‘škaricama’ smjestio loptu u mrežu, ostavivši u šoku navijače na stadionu i sve koji su gledali utakmicu na televiziji. Te godine je već bilo kasno za nominacije za nagradu Ferenc Puskas, ali je FIFA svrstala Zlatana među kandidate sljedeće godine. Priznanje za najljepši gol je, naravno, završilo u njegovim rukama…

 

Povratak na Net.hr