SJEĆATE LI SE MUAMBE? / Prije četiri godine rasplakao je cijeli svijet, a sada opet zabija golove

Image
Image

Bivši veznjak Boltona Fabrice Muamba (28) vratio se na nogometni travnjak četiri godine nakon što je za vrijeme susreta protiv Tottenhama doživio srčani udar i jedva preživio.

17.5.2016.
20:14
VOYO logo

Muamba je sudjelovao u tradicionalnoj humanitarnoj utakmici legendi Boltona na Macron stadionu, a ušao je u igru u 33. minuti umjesto bivšeg hrvatskog reprezentativca IvanaKlasnića koji je dres Wanderersa nosio od 2009. do 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u igru bivšeg engleskog U-21 reprezentativca izazvao je oduševljenje više od 10,000 gledatelja, a Muamba se uspio upisati i među strijelce. Na koncu je njegova momčad slavila 6-2, a trostruki strijelac je bio Nigerijac Jay-Jay Okocha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinsko čudo

Muamba je u ožujku 2012. doživio srčani udar za vrijeme utakmice protiv Tottenhama. Liječnici su tek nakon 78 minuta uspjeli ponovno pokrenuti njegovo srce. Stručnjaci su njegov oporavak nazvali "medicinskim čudom", ali na njegovu žalost, više nikada nije igrao nogomet. Za mirovinu se odlučio nakon konzultacija s engleskim i belgijskim liječnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uživao sam u svakoj minuti provedenoj na travnjaku. Bilo je sjajno vidjeti toliko dragih i poznatih lica. Godinama nisam igrao veliki nogomet i brzo sam ostao bez kondicije. Ponekad znam odigrati sa sinom," kazao je Muamba koji je rođen u Zairu, današnjem DR Kongu i sa 14 godina stigao je u Arsenal. Među 'Topnicima' je proveo dvije godine, a potom je bio član Birmingham Cityja i Boltona. Bio je engleski reprezentativac u svim mlađim uzrastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo