Sjajna vijest za Hajduk stigla iz Europe!

Europska nogometna organizacija ukinula je suspenziju španjolskoj Malagi, koja je zbog neisplaćenih dugovanja trebala propustiti igranje u europskim natjecanjima iduće sezone. Na dan finala Hrvatskog kupa, ista će vijest vjerojatno još više razveseliti navijače Hajduka.

Dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, trenerskom osoblju i neplaćeni porez bili su samo neki od razloga zbog kojih je UEFA sankcionirala Malagu i još nekolicinu klubova neigranjem u Europi iduće sezone. No, UEFA je u službenom priopćenju za javnost objavila da su svi uvjeti ukidanja suspenzije zadovoljeni, te da Malaga od naredne sezone može igrati u Europi, ukoliko ju uopće izbori.

Naime, dva kola prije kraja Primere Malaga drži posljednje mjesto (šesto) koje dogodine vodi u Europa ligu s dva boda više od sedmoplasiranog Betisa.

Ova vijest vjerojatno će još više razveseliti hajdukovce koji se bore za nastup u Europi. UEFA je i splitskom klubu skinula suspenziju zbog neisplaćenih dugovanja pa ako Bijeli u srijedu navečer osvoje Rabuzinovo sunce, ovoga ćemo ljeta na Poljudu ponovno gledati europske utakmice.

Osim Malagi, suspenzije su skinute i Osijeku, Dinamu iz Bukurešta, Partizanu i Vojvodini. UEFA ipak nije pomilovala sve, pa su tako Rapid iz Bukurešta i kijevski Arsenal ostali bez prava nastupa u Europi, ukoliko ju naravno izbore.

Povratak na Net.hr