SJAJNA VEČER U LIGI PRVAKA: / Chelsea krenuo šesticom, PSG peticom, briljantni Mbappe rušio rekorde

Image
Foto: AFP

Uvjerljivim su pobjedama novu sezonu Lige prvaka otvorili engleski velikani Chelsea i Manchester United, baš kao i Bayern i znatno pojačani PSG.

12.9.2017.
23:07
AFP
VOYO logo

U susretu iz C skupine Chelsea je rutinski stigao do bodova protiv novaka Qarabaga, ostvarivši uvjerljivu 6-0 pobjedu. Strijelci su bili Pedro Rodriguez (5), Davide Zappacosta (30), Cesar Azpilicueta (55), Tiemoue Bakayoko (71) i Michy Batshuayi (76, 82). U susretu između Rome i Atletico Madrida nije bilo golova i Talijani niti u trećem dvoboju nisu uspjeli pobijediti Atletico. Roma je nastavila crni niz i upisavši već sedmi uzastopni susret u LP bez pobjede. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

Image
OVO NE SMIJETE PROPUSTITI: /

Spektakularna majstorija zvijezde Chelseaja, bosanski golman je ostao u šoku

Image
OVO NE SMIJETE PROPUSTITI: /

Spektakularna majstorija zvijezde Chelseaja, bosanski golman je ostao u šoku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rashford nastavio niz

U skupini A Manchester United je pobijedio Basel 3-0. Mrežu Švicaraca načeo je Marouane Fellaini (35) koji je ušao u igru u 19. minuti umjesto ozlijeđenog Paula Pogbe. Romelu Lukaku je povisio na 2-0 u 53. minuti, a treći gol za United postigao je Marcus Rashford u 84. minuti. Rashford je na ovaj način nastavio svoju nevjerojatnu seriju. Zabio je gol u debitantskoj utakmici u Premier ligi, Europskoj ligi, Liga kupu, zatim u dresu engleske U-21 i seniorske reprezentacije, a sada i u prvoj utakmici u karijeri u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA je u Lisabonu iznenadio Benficu pobijedivši 2-1 premda su Portugalci poveli. Domaćin je poveo u 50. minuti golom Harisa Seferovića, no CSKA je okrenuo rezultat golovima Vitinha (63-11m) i Zamaletdinova (71). U lisabonskom klubu igraju dvojica hrvatskih nogometaša, Filip Krovinović i Branimir Kalaica, ali nisu prijavljeni za LP.

U skupini B PSG je bez suviše stresa odradio gostovanje u Glasgowu pobijedivši Celtic 5-0. Škote je uništio trio Neymar - Mbappe - Cavani. Brazilac je načeo mrežu Celtica u 19. minuti, mladi Francuz je povisio na 2-0 u 34. minuti, a Cavani je iz kaznenog udarca zabio za 3-0 u 40. minuti. Na 4-0 je povisio Lustig u 83. minuti zabivši u vlastitu mrežu, a dvije minute kasnije Cavani je zabio i peti gol. Bivši dinamovac Jozo Šimunović je igrao cijeli susret u redovima škotskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/jiof4

Bayernu olakšan posao

Mbappe je ovim pogotkom srušio ili izjednačio čak tri rekorda. S 18 godinai 266 dana postao je najmlađi igrač PSG-a u povijesti koji je zabio u Ligi prvaka. Nadalje, postao je prvi tinejdžer u povijesti koji je u ovom natjecanju postizao pogotke za dva različita kluba (Monaco i PSG), a ujedno je izjednačio i rekord Patricka Kluiverta po broju golova u tinejžerskim godinama (7). Dakako, Mbappe ima sasvim dovoljno vremena da prestigne slavnog Nizozemca. Spomenimo i da je Cavani s ova dva pogotka postao najbolji strijelac PSG-a u Ligi prvaka, na kontu ima 22 gola, dva više od Zlatana Ibrahimovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je u Münchenu pobijedio Anderlecht 3-0. Sve je bilo gotovo u 12. minuti kada su gosti ostali s igračem manje, a Robert Lewandowski zabio iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Sven Kums koji je pritom dobio crveni karton. Anderlecht se do kraja poluvremena dobro branio, no u nastavku susreta je primio još dva gola, a strijelci su bili Thiago Alcantara (65) i Joshua Kimmich (90).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo