SJAJNA PREDSTAVA VATRENOG: / Pogledajte zašto danas čitava Španjolska priča o Alenu Haliloviću

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Nogometaši Sportinga odigrali su 3:3 s Betisom i tako ispali iz Kupa kralja, a hrvatski nogometaš u njihovim redovima Alen Halilović bio je strijelac dva pogotka.

16.12.2015.
12:19
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Drugi put je bio strijelac iz jedanaesterca za 3:1, no njegov tim nije uspio sačuvati vodstvo i izboriti rezultat kojim bi poništili Betisovu prednost od 2:0 iz prve utakmice. Međutim, nije impresionirao samo golovima. Njegove kretnje po terenu, dodavanja kroz sredinu, i ubačaji također su vrijedni pozornosti.

Image
PREDSTAVA ZA PAMĆENJE: /

Čitava Španjolska se divi Alenu Haliloviću

Image
PREDSTAVA ZA PAMĆENJE: /

Čitava Španjolska se divi Alenu Haliloviću

Najbolje poluvrijeme

Halilović je, inače, odigrao 14 prvenstvenih utakmica za Sporting ove sezone. Uz dva gola ubilježio je i tri asistencije te je imao 11 klučnih dodavanja. Sasvim solidno za igrča njegove dobi (19) i činjenice da igra prvu seniorsku sezonu u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možda mi je ovo bilo najbolje poluvrijeme i Španjolskoj, ali ne doživljavam to tako. Meni je najvažnije da napredujem, pa se nadam da će moje najbolje utakmice tek doći’, izjavio je Halilović za Tportal.

“Zadovoljan sam kako je ekipa igrala i mislim da smo zaslužili proći. Bili smo bolji od Betisa, ali ovo je nogomet i ne prolazi uvijek bolja ekipa”, poručio je Halilović u razgovoru za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno, razočaran sam nakon ovakvog ispadanja jer mislim da smo bili bolji i to smo pokazali“, izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ipak, nama je veći prioritet dobro igrati u prvenstvu pa se sada okrećemo novim izazovima”, dodao je.

Trener Abelardo Fernández bio je nakon utakmice ponosan na Halilovića i momčad. “On i ekipa bili su za deset. Učinili su ogroman napor. Ovo je bio samoubilački napad u pokušaju da stignemo rezultat iz prve utakmice”, naglasio je Fernández.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od Rakitića i Modrića

Halilović je sada s četiri pogotka ukupno najbolji hrvatski strijelac u Španjolskoj. Ivan Rakitić je u dresu Barcelone zabio ukupno tri gola, a Realovi Luka Modrić i Mateo Kovačić po jedan, baš kao i napadač Málage Duje Čop.

“Igrati i postizati pogotke u najboljoj ligi na svijetu je odlično za mladog igrača poput mene. Svakom sekundom na terenu i svakim golom nastojim zahvaliti treneru i klubu što su tako dobri prema meni”, napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilovićanovi izbornik Ante Čačić nije zvao za utakmice protiv Malte, Bugarske i Rusije što je iznenadilo španjolske novinare.

“Ja svojim igrama sve pokazujem. Nije na meni da odlučujem”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačanje godine

Ove je sezone, inače, odigrao 1.123 minute u španjolskom prvenstvu, najviše od hrvatskih igrača. Prije nekoliko dana, pisali smo da ga je Marca uvrstila među sedmoricom najboljim pojačanjima klubova u španjolskom prvenstvu.

“Cilj nam je ostati u ligi i igrati što bolje. Sretan sam u Sportingu, ovdje su me prekrasno primili i ja dajem maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici kako bih se na najljepši način odužio ljudima ovdje”, rekao je. Halilović je u rujnu i listopadu ponio nagradu “Pet zvjezdica” za najboljeg igrača, priznanje koje svaki mjesec dodjeljuju navijači i koje bi mogao osvojiti i ovaj mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo