Tko o čemu...

ŠIMUNIĆ KOD BUJANCA: Vrhunac parodije! Čovjek koji je veličao ustaštvo, sad se zgraža nad huliganima?!

Pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije Josip Šimunić prokomentirao je incident koji su izazvali hrvatski huligani na utakmici protiv Češke u Saint Etienneu.

Šimunić se javio u emisiju Bujica kontroverznog voditelja Velimira Bujanca, poznatog po gomili nacionalističkih ispada. I nakon jučerašnje utakmice Bujanec se istaknuo nevjerojatom glupošću, optuživši za nerede na Europskom prvenstvu “Jugoslavene i orjunaše”.

‘Šokirani smo, ovo je velika sramota’

Takvom Bujancu se u emisiju javio čovjek čija je igračka karijera u reprezentaciji prekinuta zbog veličanja ustaštva, točnije izvikivanja povika ‘Za dom spremni’ s mikrofonom u rukama. Zbog tog je pozdrava, kad su ga izvikivali navijači, hrvatska reprezentacija pobrala velik broj kazni posljednjih mjeseci, ali Šimunić je za nagradu postao pomoćni trener Anti Čačiću. Zato je prilično ironično kad se Šimunić krene zgražati nad huliganskim ispadima, ali dogodilo se, eto, i to.


“Šokirani smo, ovo je nevjerojatno. Svašta sam vidio u nogometu, ovo je velika sramota. Ne znam kako bi netko mogao na to pomisliti, a kamoli učiniti. Žao mi je izbornika, igrača i svih iskrenih navijača i ljudi koji vole Hrvatsku. Nadam se da će ih policija uhvatiti”, poručio je Šimunić i zaključio:

“Mi smo poznati po najboljim navijačima, a ovo nisu naši navijači. Upravo ta skupina koja je napravila ovaj čin navija za sve što nije Hrvatska. Pokušat ćemo učiniti da svi građani i Hrvati budu ponosni na nas.”

Povratak na Net.hr