Trenerov čovjek

SHVATIO KAKO STOJE STVARI: “Modrić će biti Benitezova desna ruka”

“Nije trebalo dugo Rafi Benitezu da shvati koliko je važan Luka Modrić”, piše španjolski dnevnik Marca u osvrtu na prve dane priprema madridskog Reala.

Hrvatski je veznjak, podsjetimo, zbog ozljeda propustio velik dio prošle sezone što se itekako osjetilo na rezultatima Kraljevskog kluba. U međuvremenu je Santiago Bernabeu napustio talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, ali i njegov nasljednik Rafa Benitez je očito brzo shvatio da momčad treba graditi oko Modrića.

Glavni playmaker

“Benitez je odlučio napraviti Modrića svojim čovjekom. On će biti glavni playmaker zadužen za diktiranje ritma uz pomoć Kroosa, neovisno o tome hoće li momčad igrati u sustavu 4-2-3-1 ili 4-4-2. Kakva god bila postava, Hrvat će biti u središtu stvari”, navodi Marca.

“Trener je posvetio punu pažnju Modriću i razgovarao s njim u nekoliko prilika, i na španjolskom i na engleskom. Modrić će biti njegova desna ruka na terenu i zato je komunikacija ključna. Dobra je vijest da se Hrvat oporavio, za što je trebalo više vremena od očekivanja. No, na prvim je treninzima bio u odličnom stanju”, zaključuje dobro informirani madridski dnevni list.

Povratak na Net.hr