EUROPSKA LIGA

SEVILLA I ŠAHTAR U POLUFINALU: Ocampos andaluzijski junak; Zabio za prolaz u 88.

Sevilla u polufinalu protiv Manchester Uniteda

Nogometaši Seville i Šahtara pridružili su se Manchester Unitedu i Interu u polufinalu Europske lige, Sevilla je u četvrfinalu igranom u Duisburgu svladala Wolverhampton Wandererse s 1:0 (0:0), dok je Šahtar u Gelsenkirchenu bio uvjerljiv protiv Basela s 4:1 (2:0).

Ocampos za prolaz

Gol za prolazak u polufinale za Sevillu postigao je Ocampos udarcem glavom sa 10-ak metara u 88. minuti. Taj sjajni gol pogledajte – OVDJE.

Engleski je sastav najveću priliku propustio još u otvaranju utakmice kada je kazneni udarac Raula Jimeneza u 13. minuti obranio Bounou.

Šahtar uvjerljiv protiv Basela

Šahtar je protiv Basela stigao do uvjerljive pobjede zahvaljujući svojim Brazilcima koji su postigli sva četiri gola, prvoga je zabio Junior Moraes u 2., drugog Taison u 22., trećeg Alan Patrick u 75. iz kaznenog udarca, a četvtog Dodo u 88. minuti. Poraz Basela ublažio je Van Wolfswinkel u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Sevilla će u polufinalu 16. kolovoza u Koelnu igrati protiv Manchester Uniteda, dok će dan kasnije u Duesseldorfu svoj polufinalni susret igrati Šahtar i Inter.


REZULTATI ČETVRTFINALA:
Ponedjeljak, 10. kolovoza:
Inter – Bayer 2-1 (Barella 15, Lukaku 21 / Havertz 24)
Manchester United – FC Koepnhagen 1-0 (Fernandes 95-11m)
Utorak, 11. kolovoza:
Sevilla – Wolverhampton Wanderers 1-0 (Ocampos 88)
Šahtar – Basel 4-1 (Junior Moraes 2, Taison 22, Alan Pstrick 75-11m, Dodo 88 / Van Wolfswinkel 90+1)

Parovi polufinala:
16. kolovoza Koeln: Manchester United – Sevilla
17. kolovoza Duesseldorf: Inter – Šahtar

Povratak na Net.hr