SERIE A NAJAVILA KONAČNI OBRAČUN PROTIV RASIZMA: / 'Na našim stadionima postoje rasisti'

Image
Foto: Profimedia

Luigi De Siervo najavio žestoku borbu protiv rasizma

7.10.2019.
18:20
Profimedia
VOYO logo

Prvi čovjek talijanske Serie A Luigi De Siervo najavio je žestoku borbu protiv rasizma na talijanskim nogometnim stadionima.

'U borbi protiv rasizma koristit ćemo i napredne tehnologije'

"U borbi protiv rasizma koristit ćemo i napredne tehnologije. Lovit ćemo rasiste jednog po jednog pomoću tehnologije prepoznavanja lica," poručio je De Siervo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na našim stadionima postoje rasisti, a mi imamo nula toleranciju na rasizam i zato idemo po njih. Učinit ćemo to pomoću tehnologije. Zahvaljujući prepoznavanju lica, uhvatit ćemo odgovorne i osigurati da više ne mogu ući na stadion," dodao je.

Talijanske nogometne vlasti u posljednje su vrijeme žestoko kritizirane kako nisu dovoljno učinile u borbi protiv rasizma. Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino pozvao ih je da hitno riješe rasističke ispade na stadionima jer je rasizam u talijanskom nogometnu postao ozbiljan problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pitanje rasizma u Italiji nije se popravilo'

"Pitanje rasizma u Italiji nije se popravilo i predstavlja ozbiljan problem," rekao je predsjednik krovne nogometne organizacije za talijansku tv postaju Rai 2.

Infantino se oglasio nakon posljednjeg incidenta koji se dogodio za vrijeme utakmice između Atalante i Fiorentine (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je u prvom poluvremenu nakratko prekinuta nakon što su navijači Atalante na rasnoj osnovi vrijeđali igrača Fiorentine Dalberta Henriquea.

Slični incidenti ove sezone su zabilježeni i na utakmicama u Veroni i Cagliariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo