POSTAO JE HIT

SENZACIONALNA NAJAVA VLAŠIĆEVA VELIKOG TRANSFERA: ‘Jedan je od najpopularnijih mladih igrača u Europi. Ispunio je proročanstvo’

Vlašića najavljuju kao jednog od najpopularnijih mladih nogometaša u Europi

Ugledni talijanski sportski dnevnik, Gazzetta dello Sport, objavio je veliki članak o mladom hrvatskom nogometašu i reprezentativcu, Nikoli Vlašiću. Vlašić bi uskoro mogao obaviti veliki transfer u Napoli, a Gazzetta je tim povodom odlučila predstaviti Hrvata svojoj javnosti.

Vlašića najavljuju kao jednog od najpopularnijih mladih nogometaša u Europi, a tvrde da ga Napoli prati već mjesecima te da je već dugo u kontaktu s njegovim agentom.

Cristiano Giuntoli, sportski direktor Napolija, mjesecima je pratio Vlašića, a dugo je i u kontaktu s njegovim agentom jer radi se o igraču kakvog bi poželjela svaka momčad. Vlašić je mlad, ali već ima tri godine internacionalnog iskustva jakih liga u Engleskoj i Rusiji te u reprezentaciji Hrvatske”, piše Gazzetta.

Zatim su opisali što Vlašić može, odnosno, kako će doprinjeti Napoliju. “Taktički je fleksibilan. Može igrati kao trequartista iza napadača ili kao krilo. Na tim pozicijama je u protekle dvije sezone za CSKA odigrao 64 utakmice i postigao 21 gol. Ne bi mogao, kako mnogi ističu, zamijeniti Allana, jer je drugi tip igrača, ali bi se uklopio na poziciju koju drži Zielinski”, pojašnjava Gazzetta.

Profimedia

Ispunio proročanstvo

Kada je odšteta u pitanju, Gazzetta tvrdi kako Vlašić neće biti skup. “Vlašić nije skup s obzirom na to koliko vrijedi. Može ga se dovesti uz odštetu od 20 milijuna eura. To bi se isplatilo CSKA-u, koji ga je od Evertona kupio za 16 milijuna eura”, kažu Talijani.

Zatim su se prisjetili izjave Blanke Vlašić, Nikoline sestre i slavne atletičarke. “Jeste li čuli za mog brata? Zove se Nikola,18 mu je godina i igra za Hajduk. Bit će slavniji od mene”, kazala je Blanka prije nekoliko godina, a Gazzetta sada veli kako je Nikola ispunio proročasntvo.

“Bilo je to u travnju 2016. kada je četverostruka svjetska prvakinja te osvajačica srebrne i brončane olimpijske medalje u skoku vis posjetila naše prostorije prilikom dolaska na maraton u Milanu. Tada nas je odmah po dolasku pitala: ‘Jeste li čuli za mog brata? Zove se Nikola,18 mu je godina i igra kao veznjak za Hajduk. Probit će se na veliku scenu i postati slavniji od mene.’ Četiri godine kasnije mali brat velike sestre je prvotimac reprezentacije koja je viceprvak svijeta i sprema se doći u veliki talijanski klub u transferu teškom 20 milijuna eura. Netko će biti ponosan na svoje proročanske moći i svog malog brata”, zaključuje Gazzetta.

Povratak na Net.hr