SENZACIJA: / O ovom 28-godišnjaku bruji čitava Njemačka

Image
Foto: AFP, DANIEL ROLAND
27.10.2015.
17:56
AFP, DANIEL ROLAND
VOYO logo

Nakon što je Markus Gisdol dobio otkaz zbog loših rezultata, Hoffenheim će do konca ove sezone voditi Huub Stevens, a nakon ljeta momčad preuizima Nagelsmann koji još nema niti A trenersku licencu. Njemački mediji već su ga prozvali 'Baby Mourinho'.

"Radujem se izazovu koji slijedi. Siguran sam kako ćemo uspjeti," poručio je Nagelsmann kojem će to biti prvi seniorski posao. Čelnike kluba oduševio je kada je prošle godine s mladom momčadi Hoffenheima osvojio naslov njemačkog prvaka. Bio je i trener U-16 momčadi, a mjesec dana radio je i kao pomoćni trener Franku Krameru u prvoj momčadi. Tada je imao 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapažena igračka karijera

"Igračima je bilo čudno što im savjete dijeli klinac, no brzo su se privikli. Možda i zato što je kratko trajalo," kazao je sa smiješkom.

Nagelsmann nije imao zapaženu igračku karijeru. Igrao je za1860 Munchen i Augsburg, a 2008. je teško ozlijedio koljeno i zaključio karijeru. Imao je tek 21. godinu kada se okrenuo trenerskom poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Godine nisu presudne, već znanje i autoritet. Igrači vrlo brzo shvate jeste li kvalitetan stručnjak ili prevarant," poručio je na kraju.

Premda je potez čelnika Hoffenheima izazvao brojne komentare u Njemačkoj, ali i šire, u klubu svoju odluku ne smatraju čudnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Julian je jedan od najtalentiranijih mladih stručnjaka u Njemačkoj. Njegovo znanje i hrabrost su impresivni. Želimo mu pružiti priliku," kazao je sportski direktor Alexander Rosen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo