Halilović puk'o i zaprijetio Dinamu: 'Netko je grubo pogriješio'

'Dva mjeseca se Mamić nije javio, eto tako se ponaša!

14.10.2013.
9:32
VOYO logo

"Osam mjeseci smo šutjeli, no sada smo odlučili javnosti reći svoju istinu. Sve je otišlo u krivom smjeru, Alen je žrtva medijskog linča, a ja, kao otac, moram zaštititi svoje dijete. Jer Alen je još dijete. Ljudima koji analiziraju Alena, pišu o Alenu, lažu o Alenu i o obitelji Halilović želim poručiti sljedeće – Alen je s pet i pol godina došao u Dinamo, on je Dinamovo dijete i jedini igrač među seniorima koji ima samo jednu registraciju – Dinamovu."

A sve je počelo idilično, o Alenu se pisalo samo u superlativima, postao je najmlađi Modri strijelac, no...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolaskom Krune Jurčića na Dinamovu klupu stvari su se potpuno izokrenule. Odjednom ništa više nije valjalo, Alen je postao Dinamov problem, Alen ne igra obranu, Alen je bahat itd. Ključni Dinamov problem je dijete od 17 godina. Tvrdi se da Alen ne izgleda dobro na terenu. U karijeri sam promijenio 16 klubova i uvjeravam vas, ako igrač u tri mjeseca skupi minuta za jednu utakmicu, ne može izgledati dobro. Ni Messi u takvim uvjetima ne bi izgledao dobro. U cijeloj priči najveće zlo su mediji jer su mu prilijepili epitet da je projekt kluba i mezimac Zdravka Mamića. Recite mi kakav je to projekt kluba ako u 10 utakmica, dakle 900 minuta, odigra samo 103 minute? Zar se tako postupa s mezimcem? Da je to istina, Mamić bi naredio Kruni Jurčiću: 'Alen mora igrati.' No, u javnosti se stvorila slika da je Alen Mamićev ljubimac. A znate li zašto je 'mezimac'? Jer na njemu uvijek može zaraditi 10 milijuna. Može li još za nekog Dinamova igrača dobiti toliki novac?", rekao je Sejad Halilović i nastavio.

"Alen je maskota kluba koju treba negdje pokazati, a kad rezultati izostanu, onda je samo on žrtveni jarac. Potkrijepit ću to dokazima – Šerif nula minuta, druga utakmica sa Šerifom 15 minuta, na obje utakmice s Austrijom nula minuta, Čornomorec četiri minute. Od 420 minuta, Mamićev mezimac i projekt kluba odigrao je 49 minuta. Je li onda Alen Halilović razlog što Dinamo nema dobar europski rezultat ili ostali, nenormalno plaćeni igrači? Ako Alen, koji je s 14 godina imao ponude dvaju najvećih klubova na svijetu, jednog iz Engleske i jednog iz Španjolske, doživljava takve stvari, čemu se mogu nadati druga Dinamova djeca?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča se okrenula u drugom smjeru kad je propao Alenov transfer u Tottenham. Govorilo se da transfer nije realiziran zbog pohlepe obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od onog dana kad je Kruno Jurčić došao za trenera, znao sam da to neće dobro završiti. Ako ga stalno vrijeđaš, ako urlaš na dijete od 17 godina, ako javno govoriš da je bahat, da ne voli trenirati. Sprdali su se s njim jer ide u redovitu školu i redovito polaže ispite. A onda se svim tim kvalifikacijama doda još jedna – problem je obitelj Halilović. Kad Pašalić odbije otići u inozemstvo, on je Hajdukov ponos, hajdučko srce jer voli klub. Kad Alen Halilović ne ode u Tottenham jer je obitelj inzistirala da ostane u Dinamu, onda smo mi problem, onda se piše da smo pohlepni i da smo tražili enormni novac. Nije istina, problem je Alenovo neigranje, Alen mora odigrati 50 posto utakmica u Hrvatskoj ligi. To je bio uvjet da Tottenham plati 13 ili 15 milijuna eura. Od tog novca Alenu ne pripada ni lipa, on ima svoju plaću. Nije istina da je obitelj Halilović tražila 1,2 milijuna eura od transfera, sve su to izmišljotine. Ja sam samo tražio da u godinu dana odigra 50 posto utakmica, jer u Englesku se ne ide nepripremljen, bez utakmica u nogama. Novac nam nikad nije bio primaran, mi živimo dobro."

A što je sa Zdravkom Mamićem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva mjeseca se nije javio, eto tako se ponaša! Nije moj stil da svakog dana kucam na Mamićeva vrata i inzistiram da moje dijete mora igrati, ali naći ću način kako ga zaštititi. Neću dopustiti da ga unište. Jednu godinu je izgubio, ali drugu mu, budite sigurni, neće upropastiti. Mislim da Dinamovi treneri nemaju muda! Dok ne sjednu na klupu pričaju jedno, a kad zasjednu to je sasvim druga priča.

Je li ovo najava da Alen napušta Dinamo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alen ima čvrst ugovor, ali ja znam kako ću ga zaštititi. Ne kažem da Alen mora igrati, ali se mora razvijati. I zato sam beskrajno zahvalan Tomislavu Ivkoviću koji je stao u Alenovu zaštitu. 'Ljudi, pa Alen Halilović je Dinamovo dijete, zašto mu zviždite?' Veliki trener Otto Barić kaže da Halilović treba biti lider ovog Dinama. Pa nisu Real Madrid, Manchester United ili Juventus neuki i blesavi da bi ponudili toliki novac za igrača koji ne igra obranu, koji ne uklizava, koji igra privatne utakmice. Ako je proglašen najboljim igračem svijeta u svome godištu, a u Hrvatskoj ligi sjedi na klupi, netko je negdje grubo pogriješio", rekao je Halilović u razgovoru za Sportske novosti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo