'Pobjegao' čovjek koji rastužio Hrvatsku i doživio najveću sramotu SP-a

Luis Felipe Scolari podnio je ostavku na funkciju brazilskog nogometnog izbornika. Iako je Brazil odveo do naslova svjetskog prvaka 2002.

14.7.2014.
11:14
VOYO logo

Scolarijev Brazil u polufinalu je deklasiran od Njemačke sa 7:1, što im je bio prvi domaći poraz u natjecateljskoj utakmici u 39 godina, nakon čega su izgubili 0:3 od Nizozemske u susretu za treće mjesto.

Scolarijev ugovor s Brazilskim nogometnim savezom (CBF) ionako je istjecao nakon Mundijala, ali Globo TV izvještava kako je on sam podnio ostavku na dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi mandat na brazilskoj izborničkoj klupi Scolari je započeo 2012. i odveo je momčad do naslova na Kupu konfederacija nakon 3:0 pobjede protiv Španjolske u finalu. Na Mundijalu je Brazil djelovao neuvjerljivo od početka natjecanja, iako je bio jedan od glavnih favorita za naslov.

Nakon dvije pobjede (Hrvatska i Kamerun) i remija (Meksiko) u skupini, Brazil je u osmini finala na penale pobijedio Čile, a tijesno je u četvrtfinalu izbacio i Kolumbiju. Onda je uslijedila sramota protiv Nijemaca za što se Scolari ispričao brazilskom narodu, ali mu navijači otad nisu prestali fućkati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo