FOTO: / Scena za povijest, BBB-i Torcida zajedno protiv Mamića

BBB-i i Torcida su napokon ispisali novu stranicu nogometne povijesti! Ujedinjeni na istočnoj tribini Maksimirskog stadiona ispratili su najveći hrvatski nogometni derbi bez ijednog incidenta.

1.12.2013.
11:36
VOYO logo

Već rano jutros usprkos dogovoru kako će BBB-i i Torcida biti zajedno da istočnoj tribini maksimirskog stadiona, brojne policijske ophodnje, postavljene na različite punktove oko prilaza Zagrebu, zaustavljale se vozila splitskih registarskih oznaka te ih pretresali.

U priču su se potom uključili i BBB-i koji su svojim suparnicima iz Splita ponudili pomoć prijevoza do Grada i Maksimira kako bi izbjegli policiju koja je krenula u novu akciju. U gradu je bio i veliki broj policajaca u civilu koji je tražilo goste iz Splita kako bi ih prisilno odveli podno južne maksimirske tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 12 sati bez ikakvih obilježja oko 2.000 torcidaša se skupilo ispred zagrebačkog HNK-a, gdje su ih opkolile jake snage interventne policije. U 13 sati navijači se krenuli put Maksimira u pratnji policije koja ih namjerava sprovesti na Jug.

Vrijedi istaknuti kako je torcidaše na putu do Maksimira pratio i jedan policijski helikopter. U 13.45 sati koloni od oko 2.000 navijača iz Splita pridružila se i skupina BBB-a. Nesvakidašnja scena, za svaku pohvalu! U 14 sati Torcida je stigla na Maksimir gdje se pomiješala s domaćim navijačima podno istočne tribine. Policija ih ipak nije sprovela na Jug. Sve je prošlo bez ikakvog incidenta. A onda u 14.30 povijesna scena, BBB-i Torcida pomiješali su se zajedno na istočnoj tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku utakmice na istočnoj tribini skupilo se četiri tisuće navijača, a s Istoka su ujedinjeno poručili: 'HNS pe*eri, nogomet ste sjebali', 'Mamiću, cigane', te 'Oj Hrvatska mati, nemoj tugovati'

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme BBB-i i Torcida su zajedničkim snagama protestirali protiv HNS-a, u nastavku su miroljubivo odlučili svak navijati za svoje na terenu. Ponavljamo, incidenata nije bilo. Svaka čast navijačima i jedne i druge strane jer su napokon pokazali mnogima da riječ navijač nema isto značenje kao i huligan. BBB-i i Torcida su nas ovaj put učinili ponosnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo