VIDEO: / Gol za povijest! Papa Franjo je sigurno 'poludio' od sreće

San Lorenzo je najbolji klub u Južnoj Americi. Argentinska momčad je u finalu Copa Libretadores nadigrala Nacional iz Asuncion i osvojila vrlo vrijedan trofej.

14.8.2014.
11:16
VOYO logo

Nakon što su u Paragvaju odigrali bez pobjednika (1:1), jedan gol u uzvratu je učinio razliku. Dvoboj u Buenos Airesu je odlučio Nestor Ortigoza, koji je realizirao kazneni udarac nakon igranja rukom u kaznenom prostoru paragvajskog braniča i donio veliko slavlje armiji navijača San Lorenza.

Najpoznatiji od njih jest papa Franjo, poglavar katoličke crkve je pasionirani ljubitelj argentinskog kluba, kao i poznati glumac Viggo Mortensen. Inače, radi se o klubu iz kojeg je stigao Pablo Migliore u Dinamo. Kada vidite atmosferu s finala, bude potpuno jasno zašto je Argentinca u Zagrebu odmah uhvatila nostalgija za domovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/qwWIxcfvkT0

San Lorenzo je tako nakon 15 naslova prvaka u Argentini došao do najvećeg trofeja u svojoj 106 godišnjoj povijesti. Najviše puta trofej 'osloboditelja' podizala je momčad Independientea (sedam), dok je Boca Juniors šest puta bila najbolja momčad Južne Amerike. Urugvajski Penarol ima šet naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ZQuT6YSCEGU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo