VIDEO: Gol za povijest! Papa Franjo je sigurno 'poludio' od sreće

San Lorenzo je najbolji klub u Južnoj Americi. Argentinska momčad je u finalu Copa Libretadores nadigrala Nacional iz Asuncion i osvojila vrlo vrijedan trofej.

Nakon što su u Paragvaju odigrali bez pobjednika (1:1), jedan gol u uzvratu je učinio razliku. Dvoboj u Buenos Airesu je odlučio Nestor Ortigoza, koji je realizirao kazneni udarac nakon igranja rukom u kaznenom prostoru paragvajskog braniča i donio veliko slavlje armiji navijača San Lorenza.

Najpoznatiji od njih jest papa Franjo, poglavar katoličke crkve je pasionirani ljubitelj argentinskog kluba, kao i poznati glumac Viggo Mortensen. Inače, radi se o klubu iz kojeg je stigao Pablo Migliore u Dinamo. Kada vidite atmosferu s finala, bude potpuno jasno zašto je Argentinca u Zagrebu odmah uhvatila nostalgija za domovinom.

//www.youtube.com/embed/qwWIxcfvkT0

San Lorenzo je tako nakon 15 naslova prvaka u Argentini došao do najvećeg trofeja u svojoj 106 godišnjoj povijesti. Najviše puta trofej ‘osloboditelja’ podizala je momčad Independientea (sedam), dok je Boca Juniors šest puta bila najbolja momčad Južne Amerike. Urugvajski Penarol ima šet naslova.

//www.youtube.com/embed/ZQuT6YSCEGU

Povratak na Net.hr