SVE KALKULACIJE ZA OSMINU FINALA: / Hrvatsku jedino luda matematika može skinuti s prvoga mjesta

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je osigurala prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

22.6.2018.
19:25
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je jučer pobjedom nad Argentinom osigurala prolaz u osminu finala na Svjetskim prvenstvima prvi puta nakon 1998. Vatreni su gotovo sigurno i prvi u skupini, ali su stvari zakomplicirali Nigerijci sa pobjedom nad Islandom, tako da sada sva tri hrvatska suparnika imaju šanse proći u drugi krug.

Trenutno najveće šanse za prolaz uz Hrvatsku vjerojatno ima Argentina, kojoj je dovoljna bilo kakva pobjeda nad Nigerijom, pod uvjetom da Island ne savlada Hrvatsku. U tom slučaju, Argentina i Island imat će isti broj bodova, a odlučivat će gol-razlika, koja je trenutno za jedan gol na strani Islanđana, tako da će Argentina u tom slučaju morat pobijediti Nigeriju sa jednim golom više nego što Island dobije Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija može čak biti i prva

Nigeriji će pobjeda nad Argentinom osigurati prolaz, a u slučaju čuda čak i prvo mjesto u skupini. Naime, ukoliko Nigerija pobijedi Argentinu, a Island Hrvatsku, odlučivat će gol-razlika. Budući da Hrvatska trenutno ima gol-razliku pet pogodaka bolju, ukupna razlika nigerijske pobjede i hrvatskog poraza morala bi biti pet (recimo, nigerijska pobjeda 2-0 i hrvatski poraz 0-3), ne bi li Superorlovi bili prvi. Međutim, ukoliko Nigerija i Argentina odigraju neriješeno, Nigerijci će proći dalje u slučaju pobjede ili remija Hrvatske nad Islandom. U slučaju remija i pobjede Islanda, Island mora pobijediti sa tri pogotka razlike protiv Hrvatske ne bi li uhvatio drugo mjesto.

Islandu u posljednjem kolu igra isključivo pobjeda nad Hrvatskom, a čak niti tada nisu sigurni, budući da Argentinci imaju šansu sa većom razlikom savladati Nigeriju i proći dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo