Pregovori u tijeku

SAGA JOŠ TRAJE: Barça neobičnom klauzulom želi osigurati Haliloviću minutažu

Sapunica oko mladog hrvatskog nogometaša Alena Halilovića traje i dalje. U ovom se trenutku čini da je 19-godišnji ofenzivni veznjak Barcelone najbliži odlasku u Njemačku, ali i tu postoji kamen spoticanja.

Još se prije nekoliko dana u španjolske i njemačke medije probila vijest da Halilovića na jednogodišnju posudbu želi dovesti HSV. Navodno je Barcelona bila spremna poslati talentiranog nogometaša u Sporting iz Gijona, ali ih je ponuda iz Njemačke zaustavila u posljednji trenutak. Hamburger Morgenpost i Hamburger Abendblatt navode da je dogovor dvaju klubova moguć, ali i da Barcelona u posudbeni ugovor želi ugraditi neobičnu klauzulu.

Najmanje 20 utakmica

Katalonski klub, naime, na svaki način pokušava osigurati Haliloviću minutažu, pa tako od HSV-a zahtijeva da naš nogometaš odigra najmanje 60 posto utakmica u Bundesligi, što znači da skupi više od 20 nastupa. Bude li Halilović na kontu imao manji broj odigranih utakmica, odšteta koju hamburški klub mora platiti Kataloncima će se utrostručiti.


Konkretno, umjesto očekivanih 800.000 eura, HSV bi na kraju morao platiti 2,4 milijuna eura. Morgenpost ističe da bi dogovor mogao zapeti na toj klauzuli jer Hamburžani nisu sigurni koliko je pametno obvezati se da će 19-godišnjem igraču osigurati toliki broj nastupa. A još manje žele idućeg ljeta iskrcati 2,4 milijuna eura.

Kako će završiti ova priča, trebali bismo saznati u idućih nekoliko dana. Bundesligaška sezona počinje predstojeći vikend i HSV-u je sigurno u interesu da što prije riješi sva otvorena pitanja o transferima.

Povratak na Net.hr