Šef otkrio razlog zbog kojeg su Messi i društvo 'popadali od tuge'

Poraz u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva od Njemačke ostavio je gorak okus u ustima argentinskih igrača i stručnog stožera na čelu s izbornikom Alejandrom Sabellom.

14.7.2014.
8:58
VOYO logo

Gol Marija Götzea iz 113. minute presudio je pobjednika, pa tako Argentinci mogu žaliti za propuštenim prilikama. Gonzalo Higuain, Lionel Messi i Rodrigo Palacio svi su imali zicere tijekom susreta, ali nisu ih iskoristili.

"Ovi igrači su ratnici. Ostavili su svoju kožu na terenu i dali su sve. Momčad je odigrala izvrsno Svjetsko prvenstvo i igrači mogu pogledati jedni druge i reći da su dali sve. Bila je to jako izjednačena utakmica. Oni su imali više posjeda, ali mi smo imali više prilika. Kada imate takve prilike u tako izjednačenoj utakmici, morate ih iskoristiti. Nedostajalo nam je učinkovitosti", rekao je Sabella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzevši u obzir protivnika kojeg smo imali i činjenicu da smo imali dan odmora manje ovo je bila naša najbolja izvedba. Igrali smo dan kasnije i produžetke i jedina stvar koju mogu napraviti je čestitati svojim igračima i čestitati Njemačkoj."

Dan uoči finala Sabellin agent poručio je da će njegov klijent napustiti svoju funkciju nakon Mundijala, na što je argentinski izbornik rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što želim je biti sa svakim iz naše momčadi. Potreban mi je odmor, moram provesti neko vrijeme s prijateljima i obitelji. Moram se odmoriti nekoliko dana i onda ćemo vidjeti."

Sabella je također podržao dodjelu Zlatne lopte za najboljeg igrača turnira Lionelu Messiju iako ovaj nije zabio gol u nokaut-fazi natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Vjerujem da je on već u panteonu najvećih. Bio je tamo i prije turnira i ondje je već neko vrijeme. Mislim da zaslužuje Zlatnu loptu i odigrao je izvrsno Svjetsko prvenstvo. Bio je fundamentalan faktor u našem putu do finala. Iskreno vjerujem da ju zaslužuje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ponio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu (Zlatna lopta) Lionelu Messiju izmaknuo je trofej svjetskog prvaka koji bi ga svrstao uz bok Diegu Maradoni.

Messi je iznenađujuće proglašen najboljim igračem turnira iako je postigao četiri gola, ali nijednog od njih nije zabio u nokaut-fazi natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila prilika da navijačima damo razloga za veselje nakon sve tuge. Zlatna lopta nije važna, samo sam želio osvojiti naslov", rekao je Messi.

Poput argentinskog izbornika Sabelle i Messi je žalio za propuštenim prilikama. Jednu od najboljih za "gauče" imao je i on sam, uz Gonzala Higuaina i Rodriga Palacia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo naše prilike, ali nismo mogli zabiti. U ovakvim utakmicama to nije prihvatljivo. Odigrali smo dobru utakmicu protiv jako dobre momčadi. Zaslužili smo više, ali nismo uspjeli pehar odnijeti kući", dodao je Barcelonin napadač.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo