ZBOG DIVLJAČKOG NAPADA

RUSKIM NOGOMETAŠIMA PRODUŽEN PRITVOR: Prijeti im zatvorska kazna od sedam godina

Dvojici nekadašnjih ruskih reprezentativaca sud je produžio pritvor

Napadaču Zenita Aleksandru Kokorinu (27) i veznjaku Krasnodara Pavelu Mamajevu (30) produžen je pritvor zbog nasilničkog i huliganskog ponašanja do 8. veljače iduće godine kada će u Moskvi početi suđenje.

Kokorin i Mamajev su u pritvoru od listopada kada su u dva različita incidenta pretukli slučajnog prolaznika, a potom i državnog službenika. Pritvor je produžen i Kokorinovom bratu Kirilu, te njihovom prijatelju Aleksandru Protasovickom koji su također, sudjelovali u incidentnu.

Pretukli Denisa Paka i Sergeja Gaisina

Spomenuta četvorka je 8. listopada prvo pretukla čovjeka koji je parkirao auto, inače vozača voditeljice ruske televizije Olge Ušakove. Potom su u restoranu pretukli i ruskog političara Denisa Paka, te njegovog kolegu Sergeja Gaisina.

Visoki dužnosnik ruskog ministarstva industrije i trgovine i jedan od najutjecajnijih ljudi u Moskvi, poručio je alkoholiziranima Kokorinu i Mamajevu da se stišaju. Umjesto da se smire, nogometaši su Paka pretukli, a Kokorin ga je udario stolcem po glavi, dok je Gaisinu slomljen nos.

Snimka se pojavila u javnosti

Dio ruskih medija je objavio kako su Kokorin i Mamajev nakon incidenta pokušali kupiti video snimku cijelog incidenta kako se ne bi pojavila u javnosti, ali nisu uspjeli.

Ruski ministar sporta Pavel Kolobkov poručio je kako Kokorin i Mamajev više nikada neće igrati za reprezentaciju posebice što im ovo nije prvi takav incident. Nakon ispadanja ruske reprezentacije s Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine izazvali su incident u jednom noćnom klubu u Monte Carlu zbog čega su izbačeni iz nacionalne vrste. Kokorin se kasnije ispričao i vraćen je u nacionalnu vrstu.

‘Prekršaji su učinjeni sa velikom dozom okrutnosti’

Kokorin je u dresu ‘zbornaje’ sakupio 48 nastupa postigavši 12 golova, dok je Mamajev upisao 15 nastupa, ali nisu sudjelovali na nedavnom svjetskom prvenstvu.

“Prekršaji su učinjeni sa velikom dozom okrutnosti. Izazvala ih je grupa ljudi, ne pojedinac. Mamajev je opasnost po društvo, postoji mogućnost da pobjegne od pravde i izvrši pritisak na svjedoke. Zato istraga traži od suda da im izrekne zatvorsku kaznu do zaključenja procesa”, izjavio je tužitelj.

Sudit će im se za nasilničko i huligansko nasilje, a prijeti ima kazna do sedam godina zatvora.

Povratak na Net.hr