RUSKIM ATLETSKIM ZVIJEZDAMA BRISANE NOVE TRI MEDALJE: / Bez milosti prema dopingu

Image
Foto: AFP

Ruski atletski savez još uvijek pod suspenzijom

5.9.2018.
17:24
AFP
VOYO logo

Ruskoj troskokašici i skakačici u dalj Tatjani Lebedjevoj te bacačici koplja Mariji Abakumovoj brisani su rezultati postignuti od kolovoza 2008. do kolovoza 2012. godine, zbog naknadno otkrivene uporabe nedopuštenih stimulativnih sredstava, te su izgubile tri medalje osvojene na svjetskim atletskim prvenstvima 2009. i 2011. godine, objavila je u srijedu Atletska jedinica za integritet.

SKANDAL TRESE SRPSKU ATLETIKU: Pogledajte sramotu kakva se ne pamti, a sve u svrhu rušenja nacionalnog rekorda

Ostala bez svjetskog srebra

Lebedjeva je ostala bez svjetskog srebra u skoku u dalj sa SP-a 2009. godine, a prethodno je već izgubila dvije srebrne medalje sa OI u Pekingu, koje je osvojila u troskoku i skoku u dalj. Uz prethodno izgubljeno srebro s OI u Pekingu, kopljašica Maria Abakumova ostala je bez naslova svjetske prvakinje iz 2011. godine te brončanog odličja sa SP-a 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski atletski savez još je uvijek pod suspenzijom

Ruski atletski savez još je uvijek pod suspenzijom, a pojedinim ruskim atletičarima i atletičarkama je omogućeno nastupanje na natjecanjima Međunarodnog atletskog saveza (IAAF), ali ne smiju isticati nacionalna obilježja. Atletsku jedinicu za integritet prošle je godine ustanovio IAAF kako bi se distancirao od dopinških i korupcijskih skandala koji su posljednjih godina potresli svijet atletike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo