RUŠE SVE GRANICE: / Manchester City potvrdio povijesni transfer za engleski nogomet

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Manchester City potvrdio je dovođenje belgijskog reprezentativca Kevin de Bruyne iz Wolfsburga za klupski rekord kada je riječ o transferima, 55 milijuna funti (75 milijuna eura).

30.8.2015.
18:15
AFP
VOYO logo

24-godišnji veznjak, koji je od 2012. do 2014. igrao za Chelsea u kojem nije dobio svoju priliku,, dogovorio je s čelnicima Cityja šestogodišnju suradnju. Iako još nije objavljeno za koliko ga je City doveo, britanski BBC navodi cifru od 55 milijuna funti, čime je De Bruyne postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba i drugo svih vremena na Otoku, nakon Angela Di Marije koji je na ljeto 2014. prešao iz Real Madrida u Manchester United za 59.7 milijun funti (75 milijuna eura). Iako, ovo posljednje treba uzeti sa zadrškom upravo zbog toga što se još uvijek točno ne zna točan iznos transfera.

Image
NOGOMETAŠ 'ČUDNOG' KARAKTERA: /

Jose Mourinho otkrio veliku istinu o svojoj bivšoj zvijezdi

"Bio nam je potreban poseban igrač koji bi poboljšao našu momčad", kazao je menadžer Cityja Manuel Pellegrini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji u povijesti kluba

De Bruyne će nositi broj 17 na leđima, a za očekivat je da će odmah dobiti priliku u prvoj momčadi. Vrijedi navesti i kako je ovo drugi veliki transfer za City ovoga ljeta. Ranije su Građani doveli Rahemma Sterliga za 68 milijuna eura, što je do dolaska de Bruynea bio klupski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volimo igrati napadački i atraktivan nogomet. Dovođenjem ovakvih igrača samo možemo biti bolji", objašnjava Pellegrini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavio rekord u asistencijama

Kevin de Bruyne prokomentirao je dolazak na Etihad.

"Želim dosegnuti najveću moguću razinu igre kao nogometaš i stoga smatram da je najvažnija stvar da na kraju ove sezone mi budemo ti koji će se veseliti zbog titula".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijac je karijeru započeo u Genku iz kojeg je prije tri godine otišao u Chelsea. Bio je na posudbama u Belgiji i u Werderu, a zatim ga je u siječnju 2014. doveo Wolfsburg za 25 milijuna eura.

Prošlu sezonu u Bundesligi završio je s 10 golova i čak 21 asistencijom, čime je postavio rekord natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo