Ludi Rus kupuje Mourinha, Ronalda, Neymara i Teveza?

Ruski prvoligaš Anži Mahačkala u vlasništvu tajkuna Sulejmana Kerimova ima namjeru dovesti cijelu nisku najvećih nogometnih imena današnjice u skoroj budućnosti.

6.10.2011.
19:58
VOYO logo

Potvrdio je to nekadašnji lijevi bek madridskog Reala i brazilske reprezentacije, a aktualni igrač-trener Anžija Roberto Carlos (38).

"Volio bih da dovedemo Cristiana Ronalda. Razgovarao sam i sa Neymarom iz Santosa i ako ga Real ili Barcelona ne potpišu, učinit ćemo to mi. Cilj nam je potpisati i Mourinha, ali ne samo njega. Pokušali smo razgovarati s različitim iskusnim dobro poznatim trenerima. Želimo da Anži bude poput Barcelone ili Reala", rekao je Carlos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je Brazilac kako se osjeća i njegov novopečeni suigrač Samuel Eto'o, koji je ljetos stigao iz milanskog Intera potpisavši trogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati oko 10 milijuna eura po sezoni.

"Jako je sretan, ali ne samo zbog novca nego zbog navijača koji ga sjajno tretiraju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, svjetski mediji prenose kako je Anži pokazao interes za otkup ugovora argentinskog napadača Manchester Cityja Carlosa Teveza, kojeg je premierligaški klub nedavno suspendirao zbog odbijanja ulaska u igru u susretu Lige prvaka protiv Bayerna.

Koliko ima istine u medijskim nagađanjima pokazat će vrijeme, ali Anžiju svakako u prilog ide nepovratno narušeni odnos Teveza i menadžera Cityja Roberta Mancinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sulejman Kerimov 42-godišnji je ruski multimilijarder čije se bogatstvo procjenjuje na 24,5 milijardi dolara i prvi je na listi najbogatijih tajkuna istočne Europe koju je objavio ugledni poljski magazin Wprost.

"Osim što je uspješni poduzetnik i ekonomist po struci, 41-godišnji Kerimov od 1999. godine zastupnik je ruskog parlamenta. Do 2007. godine, bio je poslanik Liberalne-demokratska stranka Rusije Vladimira Žirinovskog, a sada u parlamentu zagovara programe stranke Jedna Rusija. Vlasnik je poslovnog Boeinga, a najviše slobodnog vremena provodi na 90 metara dugoj jahti 'Ice', vrijednoj 170 milijuna dolara, koja je posebno za njega konstruirana i izgrađena. Prema pisanju ruskih medija, tijekom prošle godine potrošio je više od 100 milijuna američkih dolara za izgradnju džamija u Rusiji", prenosi Nacional, koji je također sudjelovao u izradi liste najbogatijih Europljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi na ljestvici je bogati vlasnik Šahtara, Rinat Ahmetov, s bogatstvom procijenjenim na 23,5 milijardi eura, a Roman Abramovič pao je na 8 mjesto, sa 'samo' 10 miljardi eura, nakon što je od 2007. godine do danas izgubio čak 20 milijardi američkih dolara.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201109110224006 arti-201109040024006 arti-201108210203006

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo