Ruka pomirenja: 'Odnosi u nogometu su sasvim truli...ovo je prvi korak'

Duga je bila sjednica Gradskog vijeća u Splitu, trajala je čak osam sati, ali nakon nje se mogao vidjeti osmijeh na licu predsjednika splitskog Hajduka Marina Brbića.

25.11.2014.
20:30
VOYO logo

"Jako smo zadovoljni. Trajalo je malo duže. Mi i Grad moramo biti partneri, Grad Split je vlasnik Hajduka. Idemo naprijed zajedno. Donesene su odluke koje će i nama olakšati rad. Idemo dobrim smjerom", prenosi Brbićeve riječi Slobodna Dalmacija.

Na sjednici je bilo mnogo kritika koje su se odnosile na pitanje poslovanja kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su Hajdukove brojke jako dobre. Operativni gubitak koji je 2011. godine u godinu dana iznosio 70 milijuna kuna, ove godine izbosio je 17 milijuna kuna što je ogroman korak prema naprijed. Uvjeren sam da za godinu ili dvije Hajduk može iz operativnog poslovanja, bez prodaje igrača, pokriti rashode cijele godine!

Nije se Brbić propustio osvrnuti na zaključke koji su doneseni na sjednici Izvršnog odbora HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da će stvari ovim krenuti nabolje, konstruktivnim smjerom. Nisam još detaljno stigao pročitati sve odluke Izvršnog odbora, ali vjerujem da će gospoda imati razuma, da se stvari u interesu nogometa počnu kretati nabolje. Neke će se stvari morat mijenjati u HNS-u. Drago mi je da i u HNS-u vide da neke stvari ne štimaju. Uvjeren sam da idemo prema, uvjetno rečeno, pomirenju."

Nakon sjednice se oglasio i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu iskazati golemo zadovoljstvo zajedništvom, ni prvi, ni zadnji put da je tako, da smo zajedno, Grad Split i Hajduk. To je u interesu svih građana našeg grada. Pokazali smo svi zajedno visok stupanj zajedništva i svijesti", rekao je Baldasar, koji se nije propustio nadovezati na Brbića vezano uz poruku HNS-a.

"To je tek dobar početak, prvi korak. Vidjeli smo da je trulo, da su odnosi u nogometu sasvim truli. To više nije bio nogomet, postao je bespredmetan i sramotan. Ovo je bio samo završni čin i Hajduk je reagirao... I konačno da su oni pozvali na razgovor. Mi tražimo ravnopravnost i da se raspravi o svim problemima. Odavna smo govorili da tražimo i trebamo ravnopravnost. Drago mi je da su konačno shvatili!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo